logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Psuje się obraz w grach. Geforce 4 mx440 64 MB AGP x8.

Boxic 21 Sty 2007 16:14 1826 7
REKLAMA
  • #1 3469874
    Boxic
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Tak jak w temacie psuje mi się obraz w grach efekt tego jest na fotce poniżej i chciałbym to naprawić. Moja karta graficzna to Geforce 4 mx440 64 MB AGP x8, Ram 256MB, również ostatnio zmieniłem płytę główną i procesor na Asrocka k7Upgrade i Bartona 2500, a wraz ze zmianą zainstalowałem Windowsa XP.
    Poprzednio miałem Athlona 2000 XP+ i płytę Asrocka k7vt2.
    Gry takie jak na fotce:
    Mercedes-benz racing czy NFS most wanted mi działały, a teraz mi sie kaszani obraz.
    Tak więc prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Psuje się obraz w grach. Geforce 4 mx440 64 MB AGP x8.
    Moderowany przez TONI_2003:

:arrow: Kliknij aby powiększyć :!:
    Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być!
    Choć jakoś nie mogę się przekonać do tego obserwując co poniektórych!
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #2 3469902
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 836
    Czy zainstalowałeś sterowniki płyty głównej?
  • REKLAMA
  • #3 3470510
    Boxic
    Poziom 11  
    Sterowniki płyty, karty graficznej wszystkiego co mam poinstalowałem, directx również i nadal niewiem co jest???
  • REKLAMA
  • #4 3470525
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Spróbuj podpiąć pod płytę główną inną kartę graficzną i wtedy spróbować.
  • REKLAMA
  • #5 3470612
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3470645
    John Doe
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Drogi kolego piszesz, że masz płytę Asrock K7Upgrade, która jest zbudowana w oparciu o układ KT600 lub KT880. I tu pojawia się pytanie czy zainstalowałeś sterowniki VIA 4in1 jest tam sterownik Agp bez którego niektóre karty nie wyświetlają poprawnie tekstur. Jeśli instalacja sterowników agp nie pomoże to radziłbym sprawdzić inną kartę na tym samym chipsecie czy działa. Możliwe, że rdzeń się przegrzał ale wtedy wg. mnie miałbyś artefakty na ekranie a na screenie, który zamieściłeś widać, że brakuje tekstur.
  • #7 3470877
    Boxic
    Poziom 11  
    Sterowniki 4 in 1 zainstalowane po raz drugi no i zadziało niestety na 5 pieć minut, miałem zainstalowane najnowsze sterowniki nvidii, ale odinstalowałem je teraz i zainstalowałem z oryginalnej płyty do tej karty zobaczymy jak teraz bedzie działać.

Dodano po 10 [minuty]:

No to tak, teraz mniej tekstur znika, obraz jakościowo lepszy, ale nadal kiszka totalna. Mój system jakby co to win xp pro sp2 odchudzony.
  • #8 3473096
    John Doe
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Spróbuj jeszcze podpiąć inną kartę! Będziemy wiedzieć czy to wina AGP czy karty :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zniekształconego obrazu w grach na karcie graficznej Geforce 4 MX440 64 MB AGP x8 po zmianie płyty głównej na Asrock K7Upgrade (chipset KT600/KT880) i procesora na Barton 2500 oraz instalacji systemu Windows XP. Występują braki tekstur i artefakty graficzne w grach takich jak Mercedes-Benz Racing i NFS Most Wanted. Użytkownik zainstalował sterowniki płyty głównej, karty graficznej oraz DirectX, jednak problem nadal występuje. Sugerowano sprawdzenie poprawności chłodzenia karty, instalację sterowników VIA 4in1 (w tym sterownika AGP), które są niezbędne dla prawidłowego wyświetlania tekstur na tym chipsecie. Po reinstalacji sterowników 4in1 i sterowników Nvidia z oryginalnej płyty karty obraz poprawił się, ale problem nie został całkowicie rozwiązany. Rekomendowano również test z inną kartą graficzną, aby wykluczyć uszkodzenie slotu AGP lub samej karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA