logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki mikrofon pojemnościowy do odtwarzacza MD, ok. 300zł ???

kaczorblb 21 Sty 2007 22:15 1778 1
REKLAMA
  • #1 3471644
    kaczorblb
    Poziom 1  
    Witam.

Zakupiłem sobie odtwarzacz Minidisc, konkretnie model Sony NetMD Mz-N10 , z założeniem nagrywania prób, koncertów czyli ogólnie nagrywania w warunkach skrajnej głośności i dużych przeciążeń. Zastanawiam się jaki sprawić sobie do niego mikrofon. Kiedyś miałem doczynienia z tym samym modelem i mikrofonem (również sony) stereofonicznym, pojemno ściowym (niestety modelu nie pamiętam) zasilanym baterią. Dokładnie taki typ mikrofonu mnie interesuje. Chodzi mi o rejestrowanie mikrofonem ustawionym na środku pomieszczenia pomiędzy perkusją a wzmacniaczami. Mikrofon Sony o którym wspomniałem miał możliwość przełączania się ze 120 stopni na jakaś mniejszą wartość nie pamiętam... w każdym razie całkiem ciekawie to działało. Dodatkowo przy nagrywaniu nawet z dużą głośnością dźwięk był jakby przytłumiony ale nie było żadnych przesterów ani tego typu spraw.
    Mam zamiar używać tego mikrofonu również do nagrywania bezpośrednio sprzed wzmacniacza gitarowego.
    Proszę o jakieś wskazówki, ew. modele i ceny, linki cokolwiek co naprowadziłoby mnie na jakiś trop dobrych urządzeń w rozsądnych cenach. Ważne dla mnie jest aby taki mikrofon miał zasilanie przez baterię ew. baterię z możliwością podpięcia jakiegoś zasilacza. Nie chcę się pchać w fantomy nie fantomy bo po prostu się na tym nie znam i nie dysponuję dodatkowymi pieniążkami na tego typu sprzet.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich czytających.
    Michał.
  • REKLAMA
  • #2 3672976
    thrackan
    Poziom 11  
    Prawdopodobnie chodzi o SONY ECM-MS 907, dane jakie podałeś pasują do tego mikrofonu - tylko on kosztuje 419 zł (najniższa znaleziona przeze mnie cana na allegro za nowy egzemplarz).
REKLAMA