logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośnik Dax SWA 200 - opinie o dźwięku w tubie zamiast no name

seniortelefono 21 Sty 2007 23:08 2517 6
REKLAMA
  • #1 3471922
    seniortelefono
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zastanawiam się nad wsadzeniem tego głośnika do tuby (teraz jest tam zupełny no name ). Czy ktoś słyszał może jak ten głośniczek gra? Będę wdzięczny za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3471973
    maciej_mi
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Oczywiscie wsadzaj tuba jak najbardzie najlepiej profesjonalna z allegro hehe albo z pleksy samej a o pcv to juz nie powiem by bylo pieknie :D

Ps: A tak naprawde to tylko i wylacznie skrzynia. I poczytaj forum chociaz pare minut. A tego glosniczka to nie znam ale wydaje mi sie ze zadna rewelacja :|
  • REKLAMA
  • #3 3472018
    seniortelefono
    Poziom 11  
    Mam tą tubę 10 lat, obecnie w czwartym samochodzie. Gra jak gra(słyszałem gorsze). Moje pytanie nie dotyczyło tego czy wsadzać tubę czy nie, tylko konkretnego głośnika, więc jeśli go nie słyszałeś to daruj sobie tego typu "porady".
  • REKLAMA
  • #4 3472093
    maciej_mi
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Zle mnie zrozumiales chcialem cie uswiadomic tylko ze walec to zlo, kazdy glosnik nawet kiepski zagra o "niebo" lepiej w skrzyni sam sie przekonalem . Poczytaj troche.
  • REKLAMA
  • #5 3472171
    seniortelefono
    Poziom 11  
    Obawiam się że to ty mnie nie rozumiesz. Wiem, że skrzynia jest lepsza - czytałem o tym już wystarczająco. Ja jednak nie zamierzam pozbywać się mojej tuby, bo generalnie jestem z niej zadowolony.
    A chodzi mi tylko i wyłącznie o ten konkretny głośnik.
  • #6 3472558
    dave_19
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    mialem swego czasu glosniki daxa 13 cm i szczerze ci nie polecam. zwykle radio samochodowe je zabilo. po wymianie na gwarancji na nwoe bylo podobnie. z tego co ogladalem w sklepie 25 cm glosnik daxa opinii swojej nie zmienie. jakość wykonczenia tragiczna.
  • #7 3472630
    seniortelefono
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki. Sądząc po cenie obawiałem się, że to lekki fajansik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zastosowania głośnika Dax SWA 200 w tubie zamiast dotychczasowego głośnika no name. Użytkownik pyta o jakość dźwięku tego konkretnego modelu w tubie. W odpowiedziach podkreślono, że skrzynia rezonansowa zapewnia lepszą jakość dźwięku niż tuba, niezależnie od głośnika, jednak autor dyskusji preferuje tubę i interesuje go wyłącznie ocena głośnika Dax SWA 200. Jeden z uczestników ma doświadczenie z głośnikami Dax 13 cm i 25 cm, które ocenił negatywnie ze względu na słabą jakość wykonania i podatność na uszkodzenia przy standardowym radiu samochodowym. W efekcie głośnik Dax SWA 200 nie jest polecany ze względu na przeciętną jakość dźwięku i wykonania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA