Subwoofer, który został nazwany przez wykonawcę „dma 06/1”
Subwoofer do samochodu? Nie, ale może kiedyś zasiądzie w bagażniku. Zrobiłem pudełeczko do użytku domowego, a dokładniej sobie na siłownie. Wiem, że dziwny pomysł z tą skrzyneczką w domu, ale tak szczerze na dzień dzisiejszy nie posiadam pojazdu. W domu ten subwoofer też ładnie gra, tak szczerze jestem zaskoczony efektami.
Malutki 20 cm głośnik (uwaga!) Prosonica, którego firma nie jest chwalona gra bardzo dobrze w tej skrzyni! Miałem pożyczone od kolegi Tonsila GDN 20/40 oraz BLOW a-200 i grały hmm, troszkę gorzej. Początkowo miałem w skrzyni br o długości 13 cm, ale go uciąłem do 7 cm ponieważ dłuższy dudnił. Subwoofer jest napędzany wzmacniaczem YAMAHA r-50
Nie wiem co dalej napisać, może przejdę do hmm... kosztorysu.
-Głośnik Prosonic 65 zł
-Terminal 5 zł
-Wygłuszenia: 7 zł
-Śruby i klej 15 zł
-Wykładzina 10 zł
-Płyta wiórowa MDF 20mm 60 zł
-Kable + BR + Maskownica 18 zł
-Razem: 180 zł
Wielkość skrzyni: (patrz foto)
A: 18,5 cm
B: 7,5 cm
C: 40 cm
D: 25 cm
E: 27 cm
F: 27 cm
G: 17 cm
Jak dla mnie subwoofer gra bardzo dobrze!
Nie pytajcie o szczegóły, ponieważ jestem początkujący!
Moja pierwsza konstrukcja...
Subwoofer do samochodu? Nie, ale może kiedyś zasiądzie w bagażniku. Zrobiłem pudełeczko do użytku domowego, a dokładniej sobie na siłownie. Wiem, że dziwny pomysł z tą skrzyneczką w domu, ale tak szczerze na dzień dzisiejszy nie posiadam pojazdu. W domu ten subwoofer też ładnie gra, tak szczerze jestem zaskoczony efektami.
Malutki 20 cm głośnik (uwaga!) Prosonica, którego firma nie jest chwalona gra bardzo dobrze w tej skrzyni! Miałem pożyczone od kolegi Tonsila GDN 20/40 oraz BLOW a-200 i grały hmm, troszkę gorzej. Początkowo miałem w skrzyni br o długości 13 cm, ale go uciąłem do 7 cm ponieważ dłuższy dudnił. Subwoofer jest napędzany wzmacniaczem YAMAHA r-50
Nie wiem co dalej napisać, może przejdę do hmm... kosztorysu.
-Głośnik Prosonic 65 zł
-Terminal 5 zł
-Wygłuszenia: 7 zł
-Śruby i klej 15 zł
-Wykładzina 10 zł
-Płyta wiórowa MDF 20mm 60 zł
-Kable + BR + Maskownica 18 zł
-Razem: 180 zł
Wielkość skrzyni: (patrz foto)
A: 18,5 cm
B: 7,5 cm
C: 40 cm
D: 25 cm
E: 27 cm
F: 27 cm
G: 17 cm
Jak dla mnie subwoofer gra bardzo dobrze!
Nie pytajcie o szczegóły, ponieważ jestem początkujący!
Moja pierwsza konstrukcja...
Fajne? Ranking DIY