logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3845 - dokumenty z statusem niedostępny blokują drukowanie

castagnet 22 Sty 2007 09:49 1209 4
REKLAMA
  • #1 3472717
    castagnet
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam poważny problem z drukarka HP. Otóż czasem drukuje ok.Ale częściej bywa tak, że gdy wyśle dokument do drukowania to drukarka "coś tam robi" i w końcu staje(ale nie komunikuje błędu, dioda nadal świeci normalnie).Gdy wejdę w "drukarki i faksy" to widze że drukarka otzrymała 2 identyczne dokumenty, z których 1-szy ma status "niedostępny" i blokuje drukarke.Wtedy klikam "anuluj wszystkie dokumenty" a usuwany jest tylko ted 2-gi.Jak uruchomie ponownie PC to dopiero zaczyna drukowac sie ten niedostepny wczesniej dokument.
    Kabel zmienialem, catridge zmienialem, drivery mam ze strony HP z 07.2004r. Co mam robic??
  • REKLAMA
  • #2 3473765
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Problem leży niemal na pewno w komputerze.
    Proponowałbym odinstalowanie drukarki i ponowne zainstalowanie.
    Sprawdź użycie procesora podczas wydruku-może komputer jest "mocno zajęty" i długo buforuje wydruki.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3473816
    castagnet
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    probowalem odinstalowywac i instalowac od nowa drukarke. nie pomagalo. komputer nie jest zbyt zajęty. co dalej? Pomocy!
    Z góry dziekuje za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 3474816
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    sprawdź na innym komputerze , podobnie jak poprzednik uważam że coś blokuje port drukarki - dlatego masz podwójne zadania

przeskanuj komputer na obecność robactwa
  • #5 3475051
    pjprezes
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Spróbuj wyrzucić coś z dosa na LPT na przykład:
    c:\>dir >lpt1
    Jeżeli z dosa idzie za każdym razem to problem będzie pewnie ze sterownikiem. Wiem że przeinstalowywałeś sterownik, ale czy sprawdziłeś w menedżerze urządzeń "porty (COM i LPT)"? W tej opcji czasem potrafi się coś popie....ć, dlatego polecam oprócz sterowników drukarki przeinstalować sterownik portu LPT.
REKLAMA