logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NEC e228 - dym z ładowarki, telefon nie działa, co sprawdzić?

zakus16 22 Sty 2007 10:28 1851 2
REKLAMA
  • #1 3472845
    zakus16
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam problem z Nec e228. Kupiłem go 2 tygodnie temu od kumpla; na początku wszystko było dobrze ale po kilku dniach podłączyłem go do ładowarki, ładowarkę włożyłem do gniazda a tu buuuuum. Z ładowarki poleciał śmierdzący czarny dym, a telefon sie wyłączył; od tej pory nie mogę go włączyć.
    Poszedłem więc do servisu telefonów komórkowych aby sprawdzić czy może bateria została uszkodzona, ale serwisant powiedział że to napewno telefon jest uszkodzony i nie chciał nawet sprawdzić. Ja zapytałem czy możliwa byłaby naprawa telefonu, a on odpowiedział: jeśli kupuje się Neca to trzeba na niego uważać bo w Polsce tródno dostać części i naprawa jest praktycznie niemożliwa.
    Chciałbym prosić o skomentowanie oraz wasze opinie. Czy to napewno telefon jest uszkodzony, czy może bateria?? Jeżeli telefon to co dokładnie?? Ile może kosztować naprawa?? I czy wogóle opłaca się go naprawiać??

Bardzo chciałbym żeby on jeszcze działał ponieważ jest to bardzo funkcjonalny telefon.
  • REKLAMA
  • #2 3472933
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Moim zdaniem tel. nie oplaca sie naprawiac koszt sa kosmiczne ja mialem ostatnio 2 nec e313 niewlaczaly sie i jak mi wyszlo ze same czesci beda kosztowaly kolo 200zł bez mojej robocizny to klient zzielenial i podziekowal
  • #3 3473925
    doc3nt
    Poziom 20  
    Ocena: 1
    najczesciej w tych sluchawkach uszkadza sie gniazdo ladowarki, wiec pewnie i tym razem bylo tak u ciebie. zapodales wtyczke do fona w ktorym bylo jakies zwarcie w gniezdzie i - ogien :)
    duza szansa ze uwalil sie procek od zasilania fona albo moze cos jeszcze.
    a sprawdzales jak wyglada zlacze we fonie??
    a sprawdzales moze na innej naladowanej baterii??
REKLAMA