logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić skanery DMX Trix Radix San i Santos Scan w trybie master-slave?

miro_dj 22 Sty 2007 11:15 1451 2
REKLAMA
  • #1 3473032
    miro_dj
    Poziom 1  
    Witam wszystkich
    Mam taki problem, mam 2 skanery firmy trix model radix san i dwa skanery santos scan z disco tech. a mianowice chce jes tak ustawic. jeden (santos scan) chce ustawic na master w aktywacji muzycznej, drugi slave i teraz zaczyna sie problem a nastepnie zeby podłaczyc do nich skanery radix! jesli podłacze to te duze odczytuja połozewnie lustra i nie które sceny nie wchodza i przysłania zarówki, mam pytanie jest jakas mozliwos ustawiwnia ich???? ja mysle ze to kwestja zaprogramowania zeby takie same adresy jak w santos scan. mam nadzieje ze mi ktos pomoze.... pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3473728
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Moim zdaniem jest to możliwe na 5% że trafisz i wszystko będzie działać :) nie wiem jaki protokół mają santosy w trybie master/slave ale to raczej nie dmx... może zadziałają ale radixy będą wariować bo santos z masterem będzie im podawał dane które dla radixów będą bez sensu gdyż na 99% maja inny rozkład kanałów. Zainwestuj w prosty sterownik DMX jakich pełno na allegro i będziesz zadowolony. A tryb audio/master/slave w santosach zostaw w sopokoju bo moim zdaniem jest bez sensu - światło nie odzwierciedla tego co słychać. KUP sterownik i będziesz zadowolony
  • #3 3477142
    Cynek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Protokól master/slave dotyczy tylko skanerów disco tech ze względu na mapę DMX innee skanery będą się zachowywać tak jak napisałeś.Dlatego że np.wysyłany jest rozkaz do zmiany koloru urządzenie innej firmy zinterpretuje to jako black out bo na tym kanale DMX jest shuter.Nie jest tak pewbnie w twoim przypadku ale na tym polega problem.Najlepszym rozwiązanie jest zakup sterownika DMX ale nie pstryczka disco techa polecam eurolighta koszt chya 700zł ale daje spore możliwości jak na tą cenę.
REKLAMA