logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS 29PT8303/58 centrowanie, regulacj szer. i wys obrazu

Jerzor 22 Sty 2007 11:44 906 3
REKLAMA
  • #1 3473109
    Jerzor
    Poziom 11  
    Mam obraz nieco przesunięty w prawo, wystaje za ekran głównie od góry i z prawej strony, jest rozciągnięty w poziomie. Jak to wyregulować? Po zdjęciu osłony nie widzę żadnych potencjometrów. W instrukcji nic na ten temat. Pilot nie ma takiej opcji. Jest to denerwujące przy oglądaniu zdjęć z aparatu cyfrowego bo obcina kadr.:cry:
  • REKLAMA
  • #2 3473197
    monjan5
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    A nie stuknąłeś nim przy przenoszeniu? Na szyjce kineskopu jest taki zespół który odpowiada za prawidłowe umieszczenie rastra.Piszesz o obrazie,a może raster masz nieprawidłowy?Coś więcej.pozdrawiam.mon
  • REKLAMA
  • #3 3474128
    Jerzor
    Poziom 11  
    Dwa lata temu kineskop zgłupiał - wszystko było zielone. Musiałem oddać do naprawy. Wymieniono mi działko. Działa jak nowy. Obraz czysty i ostry. Mam w rodzinie taki sam odbiornik, w którym jeszcze nie naprawiano kineskopu. Porównałem. Na obu widać tyle samo.Tzn. oba obcinają obraz. Musi być prosta metoda regulacji.
  • #4 3480825
    Jerzor
    Poziom 11  
    Myślę, że w trybie serwisowym można to ustawić. Jestem naprawdę początkujący, również w poruszaniu się po forum. Podpowiedzcie co mam zrobić by wejść w ten tryb, lub jak na tym forum się tego dowiedzieć. Czy będzie to w instrukcji serwisowej? Co zrobić by poznać algorytm tej regulacji?
REKLAMA