logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp SF 2216 - Jak naprawić zużyte rolki zaciągające papier?

pjprezes 22 Sty 2007 11:52 1288 5
REKLAMA
  • #1 3473126
    pjprezes
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Wymontowałem całą sekcję zaciągania papieru i wygląda to tak:
    Sharp SF 2216 - Jak naprawić zużyte rolki zaciągające papier?
    Wyczyściłem wszystkie rolki, ale martwi mnie to że są łyse (brak "linii papilarnych"). Nowy zespół rolek kosztuje w granicach 500zł (netto), zatem jest trochę drogi. Czy macie może koledzy jakiś patent na "naprawienie" rolek? Próbowałem obwinąć rolki teflonem technicznym ale bez większych efektów.
  • REKLAMA
  • #2 3473192
    ritech
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    witam zamów gumki w arbiko i wyczyść sprzęgło poboru papieru powinno działać pozdrawiam ritech
  • REKLAMA
  • #3 3473651
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Witam.

Z rozkładaniem sprzęgła baaaardzo ostrożnie można uszkodzić, najlepiej nie rozkładać

machina
  • REKLAMA
  • #4 3475066
    SławekSS
    Poziom 24  
    Ocena: 80
    pjprezes napisał:

Wyczyściłem wszystkie rolki, ale martwi mnie to że są łyse (brak "linii papilarnych"). Nowy zespół rolek kosztuje w granicach 500zł (netto), zatem jest trochę drogi. Czy macie może koledzy jakiś patent na "naprawienie" rolek? Próbowałem obwinąć rolki teflonem technicznym ale bez większych efektów.

Nowe rolki w ASO kosztują ok 150zł netto. Ta na dole separujaca jest zawsze łysa(taka przeźroczysta). Kupujesz tylko te dwie co widac na rysunku.
    Ta ze sprzegłem jednokierunkowym(ta na tej met. osi) kosztuje ok 106zł a ta druga ok 50zł(albo troche mniej).

Owijanie czymkolwiek da tyle samo co załozenie onuc na nogi.

Sprzęgło mozna wyczyścić bez rozbierania(mowa o tym z zebatką na końcu metalowej osi), ale to wyzsza szkoła jazdy i bez poznania dokładnej budowy i zasady działania bedzie trudno. Najlepiej wymienic, ale jest drogie.
  • REKLAMA
  • #5 3476763
    alek25
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Dobre gumki kosztują ok 25,00 zł netto za sztukę . Sprawdź też rolke separującą . Wbrew opini o jej niezniszczalności czasem trzeba wymienić całość . Czyli rolka + sprzęgło.
  • #6 3496420
    kri2304
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam
    wymiana rolek powinna załatwić sprawę tak jak juz pisano wcześniej w arbiko kupić same gumki i wymienić
    pozdrawiam
REKLAMA