logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwis Ferguson. Gdzie znajdę w okolicy Gliwic lub Katowic?

18kamilek 23 Sty 2007 16:03 10501 8
REKLAMA
  • #1 3478066
    18kamilek
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Wie ktoś może gdzie w okolicy Gliwic lub Katowic znajduję się Punkt Serwisowy Fergusona, bo mam uszkodzony tuner i musiałbym oddać go do naprawy...
  • REKLAMA
  • #2 3478243
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 481
    jak to uszkodzenie wygląda??może 8888 na wyświetlaczu.
  • REKLAMA
  • #3 3479217
    18kamilek
    Poziom 2  
    To jest uszkodzenie mechaniczne.... podczas podłączania drugiego tv pod tuner zrobiło się chyba gdzieś zwarcie, nie wiem nawet dlaczego, bo wydawalo sie ze jest podlaczone dobrze, no i tuner sie zakopcil...
    Przykra sprawa... Bedzie sie dalo cos takiego wogole naprawic?
  • REKLAMA
  • #4 3479295
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    18kamilek napisał:
    To jest uszkodzenie mechaniczne.... podczas podłączania drugiego tv pod tuner zrobiło się chyba gdzieś zwarcie, nie wiem nawet dlaczego, bo wydawalo sie ze jest podlaczone dobrze, no i tuner sie zakopcil...
    Przykra sprawa... Bedzie sie dalo cos takiego wogole naprawic?
    uszkodzilo zasilacz da sie to naprawic
  • #5 3479407
    18kamilek
    Poziom 2  
    Podniosłeś mnie troche na duchu....Ale czy nie wie ktoś, gdzie można znaleść listę punktów serwisowych Fergusona? Bo na ich stronie jest tylko adres punktu centralnego, tuner jest na gwarancji, więc nie będę dawał tego byle komu do naprawy żeby jej nie stracić.
  • #6 3479905
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    18kamilek napisał:
    Podniosłeś mnie troche na duchu...Ale czy nie wie ktoś, gdzie można znaleść listę punktów serwisowych Fergusona? Bo na ich stronie jest tylko adres punktu centralnego, tuner jest na gwarancji, więc nie będę dawał tego byle komu do naprawy żeby jej nie stracić.
    niestety tylko Telstar lub ktos co ma pojecie o elektronice

mozna cie pocieszyc shematy mamy wystarczy otworzyc i bedzie widac co sie popalilo na zasilaczu chyba ze wyslesz do Telsatar ale to sa wieksze koszty:D
  • #7 3480546
    bartek243
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    18kamilek napisał że uszkodził się ferguson przy podłaczaniu drugiego tv na jakiej potstawie stwierdziłeś MrokDuszy że uszkodził się zasilacz.prędzej coś w sygnałach audio i video jeżeli podłączany był telewizor podczas pracy nie wiem jak jest w fergusonach ale ogólnie w innych sprzętach są to diody zabezpieczające zenera 5v1
  • #8 3480584
    Fidlo
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Witam .
    Przyjedz na giełde do gliwic ( co prawda jest ona samochodowa ) tak jest stoisko firmy IIA oni Ci to naprawią ( znaczy się podejmą naprawy :) )
    Taki pomarańczowy namiot po stronie odzieżowej zaraz koło wjazdu na plac małolitrażowego samochodu .
  • REKLAMA
  • #9 3480741
    Zbynex
    Poziom 26  
    Ocena: 36
    # CENTRALNY PUNKT SERWISOWY w Kościanie
    # ul. Gostyńska 61, 64-000 Kościan
    # tel./fax: +48 (065) 511 70 74
    # adres e-mail: serwis(_at_)ferguson.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza uszkodzenie mechaniczne tunera Ferguson spowodowane zwarciem podczas podłączania drugiego telewizora, co skutkowało uszkodzeniem zasilacza i zakopceniem urządzenia. Dyskusja wskazuje, że naprawa zasilacza jest możliwa, jednak wymaga specjalistycznej wiedzy elektronicznej. Schematy urządzenia są dostępne, co może pomóc w diagnozie uszkodzeń. Zaleca się korzystanie z autoryzowanych punktów serwisowych, aby nie utracić gwarancji. Niestety, w okolicach Gliwic i Katowic brak jest oficjalnych punktów serwisowych Fergusona, a centralny serwis znajduje się w Kościanie. Alternatywnie, na giełdzie samochodowej w Gliwicach istnieje stoisko firmy IIA, które podejmuje się napraw tunerów Ferguson, choć nie jest to serwis autoryzowany. Wskazano również, że uszkodzenia mogą dotyczyć elementów zabezpieczających, takich jak diody Zenera 5V1, a nie tylko zasilacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA