logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Tevion DR-108 - podwójny obraz na górze ekranu, co sprawdzić?

artorrro 23 Sty 2007 23:07 3772 2
REKLAMA
  • #1 3480148
    artorrro
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witam.
    Posiadam kino domowe którego głównym elementem jest w/w odtwarzacz dvd. Problem tkwi w tym, że wyświetla ono film na dwóch identycznych obrazkach umieszczonych na górze ekranu. Dół ekranu jest pusty. Obrazki te nie są regularne, trochę postrzępione po brzegach i lekko pływają. Proszę o sugestie co może być uszkodzone. Dodam tylko, że reszta (radio, odtwarzanie mp3,) działa.
    Myślałem o pomiarze napięć na przetwornicy ale nie wiem jakie powinny byc tam napięcia.
    Wdzięczny będę za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3480902
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    artorrro napisał:
    reszta (radio, odtwarzanie mp3,) działa

To opisujesz dźwięk, a jak jest z obrazem- plansza startowa ,VCD- jest normalny na całym ekranie i stoi?
    Sprawdź w ustawieniach, czy nie jest przestawiony obraz na VGA(wtedy byłyby dwa obrazy na całym ekranie obok siebie); albo może jakiś przegląd(miniaturki) jak przy JPG...
  • #3 3484076
    artorrro
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Po podłączeniu do tv przez scart na ekranie widać pływające kawałki obrazu (plansza startowa też pływa). Jak podłącze przez S-VIDEO to są dwa pływające obrazy, tak samo jest jak podłącze przez RGB. A jak pdłącze przez wyjście VIDEO (czincz) to jest czarny jedolity obraz. Nie mogę ustalić jak jest ustawiony obraz (VGA) bo nie mam pilota. Sprawdzę to w wekend jak mi kolega dowiezie.
REKLAMA