logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć McAfee z laptopa? Błąd skryptu i brak pliku DLL

mahcin 24 Sty 2007 17:37 55827 6
REKLAMA
  • #1 3482635
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Mcafee... jak to badziewie usunąć?
    Było juz w laptopie... przy próbie usunięcia: błąd skryptu.. brak dll,,,
    masakra... jak to usunąć , poprawnie oczywiście.. proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3482738
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    znajdujesz katalog usuwasz go wyłaczając wcześneij procesy tego mcfee potem z autostartu wywalasz jego wstawki, następnie programem wywalasz wpis w spisie programów zainstalowanych.

LUB

instalujesz jeszcze raz, i odinstalowywujesz.
  • REKLAMA
  • #3 3485018
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    tak to potrafie:P chodzi mi o calkowite skasowanie z rejestrem itp... czytam i czytam okazuje sie za granica wystepuja tez probl z tym programem mial ktos stycznosc z takim przypadkiem jaki ja mam?
  • REKLAMA
  • #4 3486576
    roman35
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Witam
    Jeżeli nie możesz odinstalować przez dodaj \usuń programy,to spróbuj użyć programu Smarty Uninstaller .
    W programie oprócz standartowej dezinstalacji jest opcja "wymuś odinstalowanie może pójdzie.
    Ale to niestety nie wszystko trochę jest jeszcze zabawy.
    Tutaj są instrukcje jak odinstalować ręcznie w poszczególnych wersjach programu z uwzględnieniem wersji systemu operacyjnego.
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 12368737
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    No nie no , masz Acera to nie odinstalujesz. Ja mam ten sam problem i nie mogę go odinstalować. Spróuj iść do punktu obsługi klienta ;)

Moderowany przez jankolo:

Ostrzeżenie za szkodliwą poradę

• #6 12368766
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    patrycjaPOLSKA napisał:
    No nie no , masz Acera to nie odinstalujesz.

Bzdura.
    patrycjaPOLSKA napisał:
    Spróbuj iść do punktu obsługi klienta :wink:

Za takie porady powinien być ban na Elce.

mahcin napisał:
    Mcafee... jak to badziewie usunąć?

McAfee Removal Tool - McAfee Uninstaller

Aplikacja przygotowana jest właśnie do definitywnego usuwania wszystkich produktów McAfee. [testowane na Acer, Asus, Lenovo, HP]. Czasami procedurę usuwania przez ten soft trzeba przeprowadzić w trybie awaryjnym.

http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe

Następnym razem na forum użyj opcji "szukaj" Link Gdybyś to zrobił to ten wątek nawet by nie powstał.
  • #7 12568779
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    sPeRaCz.PL napisał:
    patrycjaPOLSKA napisał:
    No nie no , masz Acera to nie odinstalujesz.

Bzdura.

Przepraszam za szkodliwą poradę.
    Zmień ustawienia Zapory Systemu na zainstalowanego Antywirusa.
    Ja tak zrobiłąm.
    Pozdrawiam i przepraszam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z odinstalowaniem oprogramowania McAfee z laptopa objawia się błędami skryptu i brakiem plików DLL. Standardowe metody usuwania, takie jak dezinstalacja przez panel Dodaj/Usuń programy, często zawodzą. Proponowane rozwiązania obejmują ręczne usunięcie katalogów i procesów McAfee, usunięcie wpisów z autostartu oraz rejestru systemowego, a także ponowną instalację i odinstalowanie programu. Wskazano także na użycie narzędzia Smarty Uninstaller z opcją wymuszonej dezinstalacji. Najskuteczniejszym i oficjalnym rozwiązaniem jest użycie McAfee Removal Tool (MCPR.exe), dedykowanego do całkowitego usunięcia produktów McAfee, które czasem wymaga uruchomienia w trybie awaryjnym. Problemy z dezinstalacją zgłaszane są na różnych markach laptopów, w tym Acer, Asus, Lenovo i HP. Dodatkowo zaleca się sprawdzenie ustawień zapory systemowej, które mogą blokować proces usuwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA