logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór odtwarzacza DVD: Panasonic DVD-S29 vs kino domowe 5.1 vs model z DivX

PhoenixPL 24 Sty 2007 23:20 1600 14
REKLAMA
  • #1 3484336
    PhoenixPL
    Poziom 10  
    Ocena: 1
  • REKLAMA
  • #2 3484445
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    z tego co podales to oczywiscie Panasonic jest najlepszy..jesli nie chcesz miewc divx'a to polecam go zakupic..mozesz sie takze rozejzec za Philpsem :)
    pozdro
  • #3 3484474
    PhoenixPL
    Poziom 10  
    A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć co jest ważne przy wyborze ?
  • #4 3484895
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    A do czego chcesz go używać? Najlepiej, żeby miał wszystkie funkcje, które będą Ci potrzebne i jak najmniej niepotrzebnych. I żeby jego cena wyniosła minimalnie poniżej maksimum, które chcesz wydać. Wtedy będzie to optymalny odtwarzacz.
  • #5 3486580
    narko
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    wg. mnie mozesz popatrzec za korrem lub wiwą...nie drogie i dobre (wedlug mnie;) )
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3488137
    PhoenixPL
    Poziom 10  
    A czym się różni

Przetwornik D/A video 54 MHz/10-bitowy

od

Przetwornik D/A video 108 MHz/12-bitowy

??
  • #7 3488330
    rpuls
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    no na pewno ten drugi przetwornik jest lepszy ale dla zwykłych użytkowników jest kupa rzeczy i funkcji które są niezauważalne i nawet niepotrzebne.
  • REKLAMA
  • #8 3488803
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Wiele zależy od tego, z jakim tv będzie współpracować. Jeżeli plazma lub LCD, warto zastanowić się nad HDMI i tym lepszym przetwornikiem itp., w przeciwnym wypadku są to wodotryski, do których nie warto dopłacać. Jednak za mało danych, żeby doradzić na co w Twoim przypadku warto zwrócić uwagę.
  • #9 3489998
    proviev
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    PhoenixPL napisał:
    A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć co jest ważne przy wyborze ?

Wg mnie, zanim zaczniesz analizować parametry techniczne sprzętu powinieneś odpowiedzieć sobie na pytania:
    - ile chcesz wydać na sprzęt?
    - czy to ma być sprzęt na 2-3 lata, czy na dłużej?
    - czy interesują Ciebie bajery w sprzęcie?
  • #10 3491598
    Rezyslaw
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Korra odradzam kaszana niesamowita choc ma bajery proponuje panasonica ewentualnie pioneera a najlepiej z hdmi pozdrawiam
  • #11 3492065
    rpuls
    Poziom 15  
    Co do tego przetwornika C/A to poszukałem i znalazłem. Dzięki niemu widoczne są subtelne cienie i lepsza jest gradacja kolorów przez co obraz jest żywszy i bardziej naturalny. Jeśli przetwornik jest standardowy 10-bitowy to jego ograniczenia widoczne są szczególnie przy korzystaniu z dużych ekranów i projektorów.
  • #12 3492883
    Pawelh10
    Poziom 12  
    Proponuje Panasonica jest najlepszy z tych trzech co wymieniłes !!!!!!! :D:D:D

Dodano po 37 [sekundy]:

Proponuje Panasonica jest najlepszy z tych trzech co wymieniłes !!!!!!! :D:D:D
  • #13 3499522
    PhoenixPL
    Poziom 10  
    proviev napisał:

Wg mnie, zanim zaczniesz analizować parametry techniczne sprzętu powinieneś odpowiedzieć sobie na pytania:
    - ile chcesz wydać na sprzęt?
    - czy to ma być sprzęt na 2-3 lata, czy na dłużej?
    - czy interesują Ciebie bajery w sprzęcie?

1. Myśle ze około 300 zl
    2. Nie wiem to ma być prezent ;)
    3. Nie musi to być od razu cud techniki ale też żeby to nie był kompletny szajs ;]

Edit:

Zdecydowałem się na:

SAMSUNG DVD-HD860

http://www.samsung.com/pl/products/dvdplayer/dvdplayer/dvd_hd860.asp

Co o nim sądzicie ??
  • REKLAMA
  • #14 3507762
    rpuls
    Poziom 15  
    Ma dvixy a dużo osób ogląda filmy w tym formacie ( tylko zeby jeszcze odtwarzał napisy w formacie sub, smi, srt i/przede wszystkim najważniejsze TXT!), złącze hdmi to też spora zaleta chociaż nie każdy z tego korzysta z oczywistych powodów, myślę ze to dobry wybór a tym bardziej firmowy to nie będziesz "posądzony";) o "szajs"...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji porównano trzy odtwarzacze DVD: Panasonic DVD-S29, zestaw kina domowego 5.1 oraz model z obsługą DivX. Panasonic DVD-S29 został uznany za najlepszy spośród wymienionych, szczególnie jeśli nie zależy nam na odtwarzaniu DivX. Wskazano również na alternatywy takie jak Philips, Pioneer, Korra i Wiwa, z zastrzeżeniem, że Korra jest mniej polecana ze względu na jakość. Przy wyborze odtwarzacza ważne jest dopasowanie funkcji do potrzeb użytkownika, budżetu oraz kompatybilności z telewizorem (np. obsługa HDMI, rodzaj przetwornika D/A video). Różnice między przetwornikami 54 MHz/10-bitowym a 108 MHz/12-bitowym dotyczą jakości obrazu, jednak dla przeciętnego użytkownika różnice mogą być niezauważalne. Zwrócono uwagę na obsługę formatów napisów (sub, smi, srt, txt) oraz popularność DivX. Na koniec autor zdecydował się na model Samsung DVD-HD860, który posiada obsługę DivX, złącze HDMI i odtwarza napisy w różnych formatach, co zostało ocenione pozytywnie przez innych uczestników dyskusji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA