logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - po flashu nie działają klawisze kierunkowe

Jaroszewicz Dariusz 25 Sty 2007 15:07 1536 7
REKLAMA
  • #1 3486242
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Po flashu Mot V3 nie działają przyciski kierunkowe,flex naprawczy nie pomaga.Zmiana softu też.
  • REKLAMA
  • #2 3486416
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    a napewno dzialaly przed zmiana flasha?? ja mialem taki przypadek po zalaniu ze nie dzialaly klawisze kierunkowe
  • REKLAMA
  • #3 3486523
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Działały,taśma i membrana ok.
  • #4 3486567
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    nie wiem jakim sprzetem dysponujesz. jak masz smarta to wgraj full flash a pozniej repeir pds i powino smigac. dzialy sie tez takie rzeczy jak sie wgralo do nowego oprogramowania stary soft . musisz dopasowac flasha
  • #5 3486643
    krzysiek_14
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    witam
    mialem takie problem w v980, poczytaj na http://matrax.net/forum/ tam o motorolce wszystko mozna znalezc
  • REKLAMA
  • #6 3488327
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Wgrywam fulla Victorem to idzie.Próbowałem różne flashe przy róznych bootach.Tylko przy 8.26 działa LCD.Przy smart-clipie wysyła boota do 98% i potem error.Ani wgrać flasha ani naprawić pds.
  • REKLAMA
  • #7 3492084
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Teraz się narobiło.Ani victor ani smart-clip już jej nie widzi (XP widzi ją jako nie znane urządzenie).Dobrze ze mam trzecie urządzenie do motek...młotek.
  • #8 3492144
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Smart moze nie widzieć ale Viktor powinien w trybie flasha bez problemu zobaczyc. Mam V3 w normalnym trybie jest jako nieznane urządznie w XP ale Viktor widzi w trybie "Neptune"

Podsumowanie tematu

✨ Po wykonaniu flasha w telefonie Motorola V3 przestały działać klawisze kierunkowe, mimo że taśma i membrana są sprawne. Próby naprawy flexem oraz zmiana oprogramowania nie przyniosły efektu. Zalecane jest wgranie pełnego flasha (full flash) oraz naprawa PDS, zwracając uwagę na dopasowanie wersji oprogramowania do bootloadera, ponieważ wgranie starego softu do nowego bootu może powodować problemy. Przy wersji 8.26 działa wyświetlacz LCD, jednak smart-clip zatrzymuje się na 98% podczas wysyłania bootloadera i generuje błąd, uniemożliwiając wgranie flasha i naprawę PDS. W trybie flasha program Viktor powinien wykrywać urządzenie nawet jeśli system Windows XP widzi je jako nieznane. W przypadku problemów z wykryciem telefonu przez narzędzia programujące, warto sprawdzić tryb pracy urządzenia (np. tryb "Neptune" w Viktorze). Dodatkowo wskazano źródło informacji o problemach z Motorolą na forum matrax.net.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA