logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Pioneer DVR-540H - komputer nie czyta nagranej płyty DVD, co zrobić?

Yoo! 25 Sty 2007 21:17 2099 4
REKLAMA
  • #1 3487940
    Yoo!
    Poziom 15  
    Ocena: 115
    Witam,mam nagrywarke DVD Pioneer DVR-540H, mam problem związany z nagrywanie płyt dvd. Otóż nagrałem ostatnio film z tv, chciałem nagrać go na płyte, żeby móc oglądać na komputerze. Nagrałem, ale komputer wogóle nie czyta tej płyty. Zrobiłem juz finalizacje płyty i to też nic nie dało, może jakas opcja nagrywania jest źle ustawiona, może ktoś wie co może być przyczyną, pozdro :) dzięki z góry :)
  • REKLAMA
  • #2 3488622
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    A sama nagrywarka czyta tę płytę?

Remeknapr
  • REKLAMA
  • #3 3489072
    rafik0483
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Napisz na jakiej płycie (+ czy - ) dokonałeś zapisu i jakie masz DVD w komputerze.
  • REKLAMA
  • #4 3492797
    Yoo!
    Poziom 15  
    Ocena: 115
    nagrywałem na dwie płyty i obie są " - ", w instrukcji przeczytałem, że jak są minus, to należy dokonac finalizacji płyty, w kompie mam nagrywarke Benq,ale niewiem jaki to dokładnie model.
  • #5 3513465
    Greg111
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, mam bardzo podobny problem. Nagrywarka DVD Daewoo, jak skopiuje z dysku nagrywarki film na płyte to żaden odtwarzacz stacjonarny jej nie czyta (nagrywarka czyta), w nagrywarce komputera widoczna jest jako czysta(przy próbie otworzenia w np nero wyskakuje błąd dostępu), próbowałem z płyami plus i minus, jest tak samo, podobnie z różnymi jakościami nagrania. Jedynie na płycie wielkokrotnej która byla razem z nagrywarką wszystko dziala jak należy, czyta ją każdy inny napęd. Czy te nagrywarki już tak mają czy jest na to jakaś rada? Z góry dziekuje za kazdą odpowiedź. Pozdrawiam.
REKLAMA