logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microcode error do płyt hp. Potrzebny update BIOSu?

adaminka 26 Sty 2007 15:10 1946 8
REKLAMA
  • #1 3490006
    adaminka
    Poziom 10  
    Mam tak problem.Kupiłem procesor slot 1 mhz 611.I wyskakuje mi jakies microcode error cos takiego jaks ie komputer wlancza co jest.Trzeba jakies update do biosa??Proszę o odpowiedz albo o jakies update do biosa.Pozdrawiam i dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3490211
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Tak,trzeba uaktualnić biosa.Podaj jaką masz płytę główną.
  • #3 3490446
    adaminka
    Poziom 10  
    a jak to sprawdzic .Chyba hp to o to chodzi??
  • REKLAMA
  • #5 3492882
    adaminka
    Poziom 10  
    Microcode error do płyt hp. Potrzebny update BIOSu?
    Oto zdiecie z everesta jak prosiles.O to chodzilo
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 3493569
    adaminka
    Poziom 10  
    Dziekuje za update biosa tylkom jak to teraz wgrac i czy to bedzie dzialalo
    pozdrawiam
  • #9 3494764
    Usako
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    A może tak najprostszą drogą: www.hp.com , Dalej sterowniki i oprogramowanie, microcode update. W przypadku komputerów firmowych to nalepiej jest szukać u źródła.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu microcode pojawiającego się przy uruchamianiu komputera z procesorem Slot 1 MHz 611 na płycie głównej HP. Rozwiązaniem jest aktualizacja BIOS-u, jednak wymaga to dokładnej identyfikacji modelu i wersji płyty głównej. Do sprawdzenia tych danych zalecane jest użycie programu Everest. Po uzyskaniu informacji o płycie, można pobrać odpowiedni update BIOS-u ze strony producenta, np. www.hp.com w sekcji sterowników i oprogramowania, gdzie dostępne są aktualizacje microcode. Instrukcje dotyczące wgrywania BIOS-u można znaleźć na stronach z poradnikami technicznymi. Aktualizacja BIOS-u jest kluczowa dla poprawnej obsługi nowego procesora i eliminacji błędu microcode.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA