logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-3900R - jak nagrywać płyty, by były odczytywane?

brekap 27 Sty 2007 13:54 2837 6
REKLAMA
  • #1 3493550
    brekap
    Poziom 11  
    Widziałem już podobny wątek związany z wadliwym odczytywaniem płyt nagrywanych. Mam podobny problem, czyta mia tylko oryginalne płyty a przegranych nie idzie. Z czym to jest związane? Czy nie ma jakiegoś sposobu, który nagrywał by muzykę tak jak nagrywane są oryginalne płyty?
  • REKLAMA
  • #2 3493564
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Sprobuj nagrać na lepszej jakości płycie i nie nero tylko Fourio(chyba tak sie to pisze.
  • REKLAMA
  • #3 3500099
    brekap
    Poziom 11  
    skorzystałem z programu Feurio i nawet coś ruszyło, a dokładniej 6 ostatnich utworów ale długo musiało je wczytywać i na dodatek utwory się zacinały, Zakupiłem lepszą płytę do audio i płytkę cd-rw verbatima i na obu była identyczna akcja. Radio jest nowe więc wątpię żeby coś w środku było padnięte
  • REKLAMA
  • #4 3501395
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Spróbuj zmniejszyć prędkość nagrywania.
  • #5 3510225
    brekap
    Poziom 11  
    Niestety wielokrotne proby nagrywania muzyki przez feurio na rozne sposoby nie przyniosly zadnych korzysci. nagrywalem ba rizbych plytach najwolniej jak sie da
  • REKLAMA
  • #6 3510672
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    A czy w specyfikacji radia (w instrukcji) występuje CD-R? Jeżeli tak i jest to nowe radio, muszą naprawić w ramach gwarancji.
  • #7 3825032
    Nylu
    Poziom 1  
    Witam!!!

W instruklci pisze że odtwarza tylko CD-R, i jak nagrywasz to musisz zamknąć sesje.

Ja kupiłem Uzywanego 3900r, koleś powiedział że nie czyta płyt wszystkich, oddał je do naprawy i jakiś elektronik mu powiedział że walnięty jest laser i wymiana 150zł, on zrezygnował i kupił inne, ja kupiłe je od niego z myślą o nie używaniu cd tylko jako radio do samochodu rodziców. Ostatnio gadałem z wujkiem elektronikiem i powiedzieł że to nie laser tylko coś elektronika szwankuje, ja ostatnio sprawdzałem i czyta płytki tylko raz na 20 razy i do tego często przeskakuje.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy odtwarzania nagranych płyt CD w radiu samochodowym Sony CDX-3900R, które odczytuje jedynie oryginalne płyty, a płyty nagrane nie są poprawnie odtwarzane lub powodują zacinanie się utworów. Zalecane próby rozwiązania obejmowały użycie programu Feurio do nagrywania, stosowanie płyt wyższej jakości (np. Verbatim CD-RW), zmniejszenie prędkości nagrywania oraz zamknięcie sesji nagrywania zgodnie z instrukcją radia, które obsługuje tylko płyty CD-R. Pomimo tych działań problem nadal występuje. Wskazywano również na możliwe uszkodzenie lasera lub elektroniki odtwarzacza, co może powodować niestabilne odczytywanie płyt. W przypadku nowego urządzenia sugerowano skorzystanie z gwarancji, natomiast w używanym egzemplarzu diagnozowano awarię lasera lub elektroniki, co skutkuje sporadycznym odczytem płyt i przeskakiwaniem utworów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA