logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki potencjometr głośności do Technics SU-VZ320 bez przeróbek?

pgateam 30 Sty 2007 17:02 3091 4
REKLAMA
  • #1 3507298
    pgateam
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam czy możecie mi podać informacje na temat potencjometra głośności znajdującego się w tym wzmacniaczu ?? bo mi nawalił :/ i chcę go wymienić jaki potencjometr można tam zamontować ?? bez żadnych przeróbek ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3507476
    renegat...
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    odczytaj wartosc tego potencjometru własnie z niego gdzies tam na nim powinno byc napisane jaka ma rezystancje:-)pamietaj ze musisz miec potencjometr z odczepem co by LOUDNES lub kontór(jak kto woli)działał
    prawdopodobnie masz tam potek 2x47kOHM o charakterystyce A ewentualnie 2x100k
    pozdrawiam
    PK
  • REKLAMA
  • #3 3508387
    pgateam
    Poziom 13  
    potencjometr wymontowany :) ale nie jest podpisany :/ z pomiaru wynika 108kΩ tylko teraz jaka charakterystyka :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3509119
    renegat...
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    czyli 100k ohm:-) charakterystyke spokojnie mozesz dac w sumie dowolna bo to az tak istotne nie jest
    np FONICA dawała jako volume B, Diora w toscach dawała polski jakis wynalazek M a ja to bym w sumie dał A o charakterystyce liniowej w przypadku wzmcnienia nie jest to az tak istotne.Idz do sklepu i napewno jednego typu beda mieli z odczepem
    pozdrawiam
    PK
  • #5 3568501
    pgateam
    Poziom 13  
    wymieniony :) wszystko działa kupiłem potencjometr 100k ohm charakterystyka A dzięki za pomoc
    pozdrawiam :)
REKLAMA