logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SU-vz320 wymiana potencjometru na volumer?

punk's 19 Maj 2010 14:13 4552 10
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 8094198
    LORD90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Więc, jeśli z zasilacza tego wzmacniacza uzyskasz napięcie stałe ok 12V to spokojnie to zrobisz. Wystarczy tylko kable prze lutować do odpowiednich pinów.
  • #3 8094213
    punk's
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    TZN. zasilić go chciałem za pomocą stabilizatora napięcia 12V.

Na forum Wyczytałem,że są w tym potencjometrze dodatkowe odczepy na bas, co musiałbym W taki przypadku zrobić podłączając volumer?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8094984
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1704
    Tylko po co kombinować? Klasyczny potencjometr na pewno będzie lepszy jakościowo, a poza tym dużo tańszy.
  • REKLAMA
  • #6 8095016
    punk's
    Poziom 12  
    Tak to prawda, ale nie mogę pod pasować odpowiedniego potencjometra
  • #8 8099727
    punk's
    Poziom 12  
    zdjęcie potencjometra: Technics SU-vz320 wymiana potencjometru na volumer? Technics SU-vz320 wymiana potencjometru na volumer? Technics SU-vz320 wymiana potencjometru na volumer?
  • #9 8100697
    Artur k.
    Przecież to najzwyklejszy potencjometr podwójny z odczepem, ośka fi 6 ścięta. Ważna jest długość osi. Bez problemu można dobrać pasujący potencjometr.
  • #10 8101309
    punk's
    Poziom 12  
    tu gdzie mieszkam jest tylko jeden sklep w którym takiego potencjometra nie dostałem kupiłem podobny ale ma za krótką oś i ścięcie nie pasuje do gałki. Dlatego zdecydowałem się na voluner.
  • Pomocny post
    #11 8101331
    Artur k.
    A co za problem zdjąć wymiary mechaniczne potencjometru i poszukać w sklepach internetowych? Trzeba tylko mieć suwmiarkę!
    Tu masz sklep, ponad 30 stron różnych potencjometrów siły głosu:
    http://www.north.pl/potencjometry-sily-glosu/15521.html
    Jak nie znajdziesz, to wyślij zapytanie.
    Tu masz inny:
    http://www.bajansklep.com.pl/
    I kolejny:
    http://www.tme.eu/pl/

W tych ja się zaopatruję i zawsze znajdę to co potrzebuję (jeśli nie oryginału, to coś pasującego).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik planuje wymienić trzeszczący potencjometr we wzmacniaczu Technics SU-VZ320 na elektroniczny volumer. W odpowiedziach poruszono kwestie zasilania volumeru stabilizatorem 12V oraz dodatkowych odczepów w oryginalnym potencjometrze, które mogą wpływać na podłączenie nowego elementu. Zasugerowano, że klasyczny potencjometr może być lepszym rozwiązaniem jakościowym i tańszym, jednak użytkownik napotkał trudności w znalezieniu odpowiedniego modelu. Wskazano również na możliwość pomiaru wymiarów potencjometru i poszukiwania zamienników w sklepach internetowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA