logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera USB blokuje start Windowsa - jak rozwiązać problem?

stan7 31 Sty 2007 10:37 1144 3
REKLAMA
  • #1 3509902
    stan7
    Poziom 12  
    Problem jest taki ze po podpieciu kamery internetowej (USB) nie startuje windows( czarny ekran podczas ladowania), natomiast gdy jest ona odlączona jest ok i po podlaczeniu jej po wystartowaniu windowsa chodzi tak jak trzeba.
    Czy ktos spotkal sie juz z czyms takim? Cos w biosie odnosnie usb trzeba zmienic, czy windows do reinstala? Dzieki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3510177
    game
    Poziom 12  
    Witam
    Prawdopodobnie jakis konflikt w sytemie.
    Jak mozesz to sprawdz kamere na innym komputerze czy dziala
    Jesli tak to postaraj sie zmienic IRQ w biosie dla karty sieciowej, muzycznej itp.

Pozdrawiam
    M game
  • REKLAMA
  • #3 3510194
    grocom
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam
    spotkałem się już z tym problemem w Windowsie 98 również na innych urządzeniach.
    Przeinstaluj sobie sterowniki od kontrolera USB. Najlepiej zainstaluj te producenta płyty głównej. (oczywiście sprawdzałem na WIN98 i pomogło)
  • #4 3510287
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Taka uwaga na przyszłość: zadając pytanie podaj konfigurację sprzętu i typ/rodzaj systemu. Bo mogę np powiedzieć jak rozwiązać problem w Viście :D.
    Ale na moje oko to win98. Jesli jest to SE to u mnie taki problem (czytnik kart robił mi to samo) rozwiazałem poprzez instalacje nieoficjalnego SP.
    http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=35&id=772
REKLAMA