logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukowanie lustrzanego odbicia PDF na HP1020 bez opcji w Adobe/Foxit – jak to zrobić?

ciapciok 01 Lut 2007 16:15 24340 5
REKLAMA
  • #1 3515409
    ciapciok
    Poziom 20  
    Ocena: 109
    Jak można wydrukować strone z PDFa w lustrzanym odbiciu, jeśli w programie Adobe Reader nie ma takiej opcji, oraz moja drukarka (HP1020) też takiej nie posiada ? Próbowałem też alternatywnymi programami typu Foxit Reader itp. Nigdzie nie ma opcji lustrzanego odbicia. Edycja pliku odpada, ponieważ jest to plik zabezpieczony.
    Próbowałem też drukarką wirtualną (PDF Creator, PDF Factory) ale dostaje w wyniku puste strony, na jednej z nich pisze:

ERROR: undefined
    OFFENDING COMMAND: q
    STACK:

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3515708
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Witam.
    Jaką masz drukarkę?
    Możesz zaimportować stronę PDF do CorelDRAW, po czym odbić tak, jak każdy inny obiekt. Jeżeli masz wirtualną drukarkę PDF, poszukaj opcji PostScript (gdzieś w Zaawansowanych - może nie być takiej opcji), i ustaw Mirrored Output na "tak". Poszukaj jeszcze dokładnie w sterowniku drukarki - większość domówek ma takie bajery.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3515816
    ciapciok
    Poziom 20  
    ZeeWolf:
    chyba przeczytałeś tylko tytuł tematu, wszystkie odpowiedzi są w moim poście, czyli: drukarka HP1020, nie da się otworzyc w Corelu, bo plik jest zabezpieczony (pyta o hasło) i nie mam opcji mirrored :]

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3516090
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Można to zrobić w ten sposób
    Instalujesz "adobe distiller" albo dowolny sterownik drukarki która obsługuję postscript (np hp 5mp).
    Następnie drukujesz na tej drukarce z opcją "drukuj do pliku" i zapisujesz jako plik *.pl
    Następnie otwierasz utworzony plik *.ps w photoshopie i w nim tworzysz lustro.
  • REKLAMA
  • #5 3516446
    kulka35
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Drukujesz pdf-a na sterowniku postscriptowym (ppd - Linotronic), tam w opcjach zaawansowanych , w "Printer Features" - " Mirror" - "False" zmieniasz na "True". Robisz wydruk do pliku do formatu ps. Potem Distillerem tworzysz pdf-a.
  • #6 3518591
    ciapciok
    Poziom 20  
    arnoldk_20
    dzięki za naprowadzenie na rozwiązanie :D W opcjach Acrobat Reader jest funkcja drukowania do pliku. Później tylko odpalam PDFCreatora i w jego opcjach postscriptu zaznaczam mirrored. Działa.

Pozdrawiam
REKLAMA