logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Livebox – instalacja samego sterownika i autoconnect bez logowania do panelu admin

Wojtek 24 lata 04 Lut 2007 13:03 2814 3
REKLAMA
  • #1 3526700
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    witam. jak miałem modem sagem to przy instalowaniu AutoConnect i samego Sagem Driver internet działał lepiej (nieco szybciej i bez częstego zrywania synchro). Przestałem wtedy instalować 97,5Mb nie wiadomo czego co było na płycie od neostrady. Da się zainstalować sam driver liveboxa i autoconnect? (chodzi mi oto, żeby np. w takiej konfiguracji nie było logowania do modemu "admin/admin" i do zakładek itp. tylko sam driver liveboxa i dobry program łączenia, wznawiania łączenia z netem). To w jaki sposób jest skonfigurowany livebox pozostanie długo niezmienione. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3527429
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Przy routerze nie potrzeba żadnego programu do łączenia się - tym zajmuje się router.
    Nie trzeba też nic instalować - wszystkie ustawienia można wykonać na stronie konfiguracyjnej Livebox'a.
    Chyba, że masz router podłączony do komputera przez port USB, wtedy potrzebny jest sterownik.
  • REKLAMA
  • #3 3530845
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    witam. dziękuję za odpowiedź. na płycie istotnie jest usb driver. sprawdzę i dam znać.
  • #4 3745604
    pyzdera
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Hey

No właśnie, napisz... Ja mam liveboxa podłączonego przez kabel sieciowy i do drugiego kompa po radyjku - niestety zrywa mi połączenie z netem, tzn wygląda jakby się wieszał... Z wielkim westchnieniem wspominam czasy modemu adsl i autoconnecta.
    Czy Wam też tak wiesza się livebox? tzn. kilka razy na dzień...
REKLAMA