logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do pendrive Data Traveler DTI/256 dla Windows 98 - czy z XP zadziałają?

jomek78 06 Lut 2007 12:59 5087 10
REKLAMA
  • #1 3535000
    jomek78
    Poziom 24  
    Ocena: 51
    WIN 98 nie rozpoznaje tego pena.Czy przekopiowanie sterownika [jakiego?] z XP [sytem32-drivers] pomoże?Mam dostęp tylko u kolegi do XP.Nie sprawdzałem jeszcze czy u niego odczyta.pozdrawiam.jomek
  • REKLAMA
  • #2 3535105
    D_Mrozu
    Poziom 21  
    Ocena: 94
    Witam
    Aby Pendrive był widziany przez system Windows98 musisz dorgać do systemu sterowniki zalecane przez producenta pamięci. Wejdź na strone producenta i poszukaj sterowników do Windows98.
    Pozdrawiam
    P.S.
    Najczęściej przy zakupie jest jakaś płytka ze sterownikami.
  • #3 3535326
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 206
    Niestety ,jeśli jest to Data Traveler to na liście zgodności z systemami nie ma Win98 a raczej jest na liście nieobsługiwanych systemów.
    http://www.kingston.com/plroot/flash/datatraveler.asp?id=2
    http://www.kingston.com/plroot/flash/dt_ii.asp?id=2
    Sam mam tego drugiego tylko 1GB i niestety.Trzeba pamiętać że Win98 należy do systemów których śmierć została już ogłoszona przez producenta (Microsoft) co oznacza że inni producenci też nie będą wspierać tego systemu.
  • REKLAMA
  • #4 3535348
    LBJ
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Powinien działać, osobiście mam taki i używałem pod W98. Oczywiście ze odpowiednimi sterownikami. Jak nie znajdziesz to poszukam. Ale chyba są ogólnie dostępne.
  • REKLAMA
  • #5 3535359
    makol_el
    Poziom 12  
    jeżeli masz windowsa 98 w wersji SE to mozesz pobrać ze strony
    http://sp.up.pl zbiór poprawek, który zlikwiduje twoje problemy ze wszystkimi pendrivami oraz wiele innych udogodnień. (wypróbowane i sprawdzone - w czasach gdy jeszcze używałem 98 :D )
  • #6 3535599
    jomek78
    Poziom 24  
    Jeżeli czyta go Xp,to czy mogę sterowniki z XP przenieść do 98?
    pozdrawiam.jomek

LBJ jak i co ?
  • #8 3535747
    jomek78
    Poziom 24  
    Zadałem konkretne pytanie.Jestem w bibliotece i jak mam przenieść sterownik?Spróbuję ściągnąć i w totalu podzielić i poprzenosić na dyskietkach.O efektach napiszę.pozdrawiam.jomek
  • #9 3536341
    Jellyeater
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Jak to w bibliotece to nic nie zrobisz. :( Po to Microsoft napisał Win XP, by działały pendrive...
  • REKLAMA
  • #10 3536676
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    jomek78 napisał:
    Zadałem konkretne pytanie.Jestem w bibliotece i jak mam przenieść sterownik?Spróbuję ściągnąć i w totalu podzielić i poprzenosić na dyskietkach.O efektach napiszę.pozdrawiam.jomek
    - bardzo chętnie poczytamy :D.

Czy przeczytałeś to co napisał Makol?
  • #11 3538637
    jomek78
    Poziom 24  
    Zawsze dokładnie czytam porady na zadany problem!
    rkotas to było TO.Przeniosłem,dograłem i działa.Dziękuję Wszystkim,zamykam. pozdrawiam.jomek

Podsumowanie tematu

✨ Windows 98 domyślnie nie rozpoznaje pendrive'a Kingston Data Traveler DTI/256 bez odpowiednich sterowników. Producent nie wspiera oficjalnie Windows 98 dla tego modelu, co wynika z zakończenia wsparcia dla tego systemu przez Microsoft i producentów sprzętu. Aby pendrive działał pod Windows 98, należy zainstalować dedykowane sterowniki dostarczone przez producenta lub dołączone na płycie instalacyjnej. W przypadku braku sterowników dla Windows 98, możliwe jest przeniesienie sterowników z Windows XP, jeśli pendrive jest tam poprawnie rozpoznawany. Dodatkowo, dla Windows 98 SE dostępne są zbiory poprawek, które poprawiają kompatybilność z pendrive'ami. Użytkownik potwierdził, że przeniesienie sterowników z XP do 98 zakończyło się sukcesem i pendrive działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA