logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RS232 i ATtiny2313 – jaki program na PC do odbioru danych, C++ Builder czy inny?

Corni 06 Lut 2007 20:53 1242 3
REKLAMA
  • #1 3537052
    Corni
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam! Mam następujące pytanie: Z jakiej książki muszę korzystać, aby napisać program odbierający kilka bajtów z mikrokontrolera przez RS232. Chodzi mi o program na komputer, bo ze strony mikrokontrolera wiem jak wyglada transmisja. Chodzi mi o to jakiego programu mam uzyć. C++ Builder bedzie dobry? (nie znam sie na tym, na komputer tworzyłem proste programy tylko w basic'u, więc prosze o wyrozumiałość).
  • REKLAMA
  • #2 3537111
    marenc
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Poniżaj zamieszczam mój program. Konfigurujesz i po odbiorze chwali się tym co dostał w ASCII więc literki, cyferki i znaki.

Program napisany w Delphi więc jak kolega jest zainteresowany to udostępnie kod w Object Pascalu.

PS. Na dole masz białe pole - wpisz coś i ENTER, aby wysłać.
    Załączniki:
    • RS232.exe (420 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3537159
    Corni
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Fajny program :) A z czego mam korzystać żeby nauczyć się samodzielnie taki napisać?
  • #4 3537198
    marenc
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Jak wybierzesz program do pisania obiektowego to są ... rzadko spotykane ... ale są ... darmowe komponęty. Przeważnie z nimi jest demo więc nie trzeba długo myśleć jak to wykorzystać. No i trzeba mieć przynajmniej słabe pojęcie o programowaniu.
REKLAMA