Dobrze a gdzie w Bascomie zmienia sie ustawienia Fuse-bitów i czy przez komendy z Bascoma i jakie, poza tym ja i czy trzeba ustawić w bitach odpowiednią wartość kwarcu np. 11MHz?
Dodano po 1 [godziny] 14 [minuty]:
Ok już wiem. Dziękuje za pomoc
Dodano po 29 [minuty]:
To znów ja

. Co może być nie tak jeśli napisałem skompilowałem zaprogramowałem układ,dodałem nawet miganie diodki na uC żeby sprawdzić czy program sie dobrze zapisuje we flash-u, ustawiłem poprawnie Fusebity 1111.1111 External itd. Komunikacja nadal nie działa ,albo nie wiem nie potrafię posługiwać sie hyperterminalem. Załączam i Hyper........ milczy.
Pozdrawiam
Dodano po 10 [minuty]:
Dodatkowo na wyjściu z MAX232 mam napięcie na 7-mym wyprowadzeniu mam napięcie 10/8V a na 8-mym 0.5V. Czy jest problem z MAX-em. Jakiś prosty i działający schemacik połączenia tego układu z liniami TDX i RDX prosiłbym. Jest kilka w necie a ja chciałbym sprawdzony i działający.
Pozdrawiam
Dodano po 42 [minuty]:
Takie małe pytanko jeszcze . Jaki kabel ma łączyć mój układ z PC? Ja mam w moim urządzeniu port db9 żeński kabel z trzema żyłami zaczynający sie wtykiem męskim, a kończący sie wtykiem żeńskim do PC. To chyba żaden problem ? W układzie MAX232 działam na wej/wyj R2IN/OUT i T2IN/OUT