logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić dekoder Philips 175A do odbioru Cyfry+ w Anglii?

batmanek30 06 Lut 2007 23:39 1700 1
REKLAMA
  • #1 3537937
    batmanek30
    Poziom 1  
    Wiatam!!Mam taki problem obecnie mieszkam w angli i kupilem sobie cyfre plus w polsce zeby moc ogladac polska telewizje w angli ale jak zwykle musza bysc problemy!!!!!A mianowicie dostalem sprzet Kenwood() ale po tygodniu sie zwalil i musialem kupic cos na allegro!Kumpel jechal do angli i kupil mi w lodzi Philips 175A!Ale tez nie dziala tak jak trzeba a mianowicie wogule nie pokazuje sygnalu z anteny znajduje jakies hlamne kanały ale nic z cyfry zadnych polskich!czy ktos moglby mi wyslać parametry jakie powinienem ustawic w tunerze??Będe bardzow dzieczny za pomoc!Oprogramowanie jakie posadam to:
    Treminal: DS1175A
    Version: Multicam 0.3 Auto
    HDL Deemonru Based on MHW Zibi-FX & Fazil!
    Antena jest napewno poprawnie ustawiona bo poprzedni odbiornik dzialal bez zazutu!!!
    Bardzo prosze o jak najszybszą odpowiedz najlepiej na e-mail batmanek30(_at_)op.pl!
    Dzieki

Post był raportowany.

(PoMOCY!!!!!!!)– ozdobnik ? -- > REGULAMIN.
    Popraw błędy i interpunkcję --> REGULAMIN. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 3538131
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    a nie lepiej bylo najpierw zapytac co kupic a nie kupowac straszny kanał z tym tunerem reszta na pw
    pzdr
    pierwsza wada to to ze nie da sie go programowac kablem tylko w zewnetrznym programatorze cytat z innego forum namiar na sprawy techniczne do odbioru na pw
    ps
    znalazlem jeszcze taki opis
    Aby na tunerze Philips Mediabox DSI175A oglądać full C**** oraz Pa*** 10-16
    trzeba będzie załadować do niego załączone pliki za pomoca Mediaseraxa
    U mnie na FunTasticu 2.7 chodzi bez żadnego BITTE ABONAMENTS KARTE

Plik kanały.txt - lista programów, trochę może trzeba by było poukładać kanaliki

Plik eprom_setting.bin - setting zapożyczony z Hiszpańskiej wersji Mediaboxa
    (jedynie na nim nie wywala karty)

Całą procedurę programowania wykonujemy MEDIASERAXEM
    Łączymy tuner z kompem przy pomocy 9-pin kabla Com1 lub Com2 do wyboru
    Tunerek na STAND BY i CONNECT w MEDIASERAXIE
    Na wyświetlaczu SE11
    Wciskamy przycisk ERASHE COMPLETE FLASH
    Czekamy chwileczkę i można będzie załadować plik eprom_setting.bin
    Naciskamy przycisk PC ---> MEDIABOX w sekcji EEPROM-setting programu i wybieramy plik .bin
    Czekamy aż komp załaduje plik około minuty
    Następnie zaznaczamy ALL LIST oraz IGNORE APP SECTION jeśli nie był zaznaczony
    i wciskamy LOAD CHANNELLIST następnie wybieramy pliki typu Mediabox or DVBEdit textfile
    i wybieramy plik kanały.txt
    W sekcji programu CHANNELLIST naciskamy przycisk PC ---> MEDIABOX
    Chwilę czekamy i możemy wcisnąć DISCONNECT
    Rozłączamy kabelek przykręcamy antenke i koniec.

Opis nie jest mój
REKLAMA