logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid Sony SLV-E400EE - problem z odtwarzaniem LP

Witek86 07 Lut 2007 10:24 2501 5
REKLAMA
  • #1 3538708
    Witek86
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Gdy na magnetowidzie jest odtwarzana kaseta nagrana standardowo SP to wszystko jest ok ,ale jak chce odtworzyć kasetę nagraną w LP to dźwięk jest ok ale obraz skacze. Sprawdzałem to tylko na jednej kasecie w LP, tzn. że ten magnetowid nie odtwarza kaset w LP?
  • REKLAMA
  • #2 3538811
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    A nagrywa dobrze w LP? Wyczyść dokładnie tor przesuwu taśmy zwłaszcza głowicę wizyjną. Przyglądnij się taśmie w czasie odtwarzania czy przy niższej prędkości (LP) nie drga (pływa) za bardzo. Sprawdź na innej taśmie, co się dzieje. Może trzeba będzie wyczyścić hamulec taśmowy współpracujący z prawym talerzykiem. Możliwe jest też uszkodzenie (wytarcie) łożysk w capstan motor.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3541171
    S.A.
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Może być zużyty dysk video. Parę razy się z tym spotkałem.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 7851308
    Mistykon
    Poziom 1  
    Mam dokladnie ten sam problem poza małym niuansem obraz skacze i jest jakby przesunięty o kilka cm do góry. To co powinno być na górze skacze na dole tworzy się na dole skaczący pasek z obrazu który został obcięty w górnej partii ekranu. Prosze pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #5 7853527
    ziomus90210
    Poziom 35  
    Ocena: 560
    Problem z przesuwem i naciągiem taśmy ewentualnie zniszczony drum.
    Zdarzało się że rolka capstana puchła i powodowała pływanie taśmy.
    Warto ustawić switchposition i tracking
  • #6 7859257
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    Odtwarza dobrze dzwięk z taśmy LP. To znaczy, że magnetowid ma 4 głowice w bębnie. Jedna z pomocniczych dla LP jest wyraźnie słaba i stąd kłopoty z wizją w LP. Do wymiany bęben-koszt absurdalny.
REKLAMA