Witam
Mam palący problem, który muszę rozwiązać do piątku ...
Problem polega na nieudanych próbach konfiguracji HASP-a wpiętego do jednego z komputerów w sieci w port LPT (pod Win XP) i na bezawaryjnej pracy programu FPP, który jest przez owego HASP-a zabezpieczany...
Sieć składa się z 4-ch komputerów... Program jest zainstalowany na jednym z nich i stamtąd udostępniany pozostałym użytkownikom... System na komputerze, w którym wpięty jest HASP (port LPT) to Win98... I wszystko bezproblemowo działa... Po zamianie sprzętu na nowy (nowy komputer z zainstalowanym WinXP) zaczęły się schody... Nie pomaga instalacja najnowszego softu przeznaocznego pod XP oraz Athlony 64... Z tym, że pozornie wygląda, że wszystko jest OK...
LicenseManager (program do zarządzania kluczem) na Win98 pokazuje, że wszystko jest ok (Server is listening to IPX: Loaded; Server is listening to TCP/IP: Loaded; Server is listening to NetBios: Loaded; The NetHASP License Manager is now: Active) ... TE SAME komunikaty mam pod XP!!!... Po kliknięciu w zakładkę "Server Activity Log", XP pokazuje: IPX Port Loaded; NetBIOS Port Loaded; TCP/IP Port Loaded; UDP/IP Loaded oraz, że NHSRV.INI: file not found ... myślałem, że w tym tkwi problem, ale po odpaleniu pod Win98 jest identycznie to samo (łącznie z nie znalezieniem pliku NHSRV.INI), a jedyna różnica polega na tym, że odpalenie programu FPP pod Win98 kończy się sukcesem, a pod XP wywala błąd i komunikat: Wystąpił błąd dostępu do bazy danych; Plik: jakiś tam; Opis: nie powiodło się otwarcie pliku; 3: Path not found ... na pozostałych komputerach, próba odpalenia FPP końćzy się komunikatem: BŁĄD KOMUNIKACJI Z KLUCZEM! NIE ZNALEZIONO AKTYWNEGO SERWERA KLUCZA!
...jeśli ktoś miał kiedyś podobny problem z HASP-em pod XP i udało mu się go rozwiązać - wdzięczny będę za każdą sugestię... Dodam, że zainstalowany soft jest na pewno najnowszy, najświeższy i poprawny... Ale skończyły mi się pomysły czemu to ...khm... nie działa ...
pozdrawiam...
Mam palący problem, który muszę rozwiązać do piątku ...
Sieć składa się z 4-ch komputerów... Program jest zainstalowany na jednym z nich i stamtąd udostępniany pozostałym użytkownikom... System na komputerze, w którym wpięty jest HASP (port LPT) to Win98... I wszystko bezproblemowo działa... Po zamianie sprzętu na nowy (nowy komputer z zainstalowanym WinXP) zaczęły się schody... Nie pomaga instalacja najnowszego softu przeznaocznego pod XP oraz Athlony 64... Z tym, że pozornie wygląda, że wszystko jest OK...
...jeśli ktoś miał kiedyś podobny problem z HASP-em pod XP i udało mu się go rozwiązać - wdzięczny będę za każdą sugestię... Dodam, że zainstalowany soft jest na pewno najnowszy, najświeższy i poprawny... Ale skończyły mi się pomysły czemu to ...khm... nie działa ...
pozdrawiam...