logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować zapomniane hasło na Motorola E398?

satero 07 Lut 2007 16:54 1722 7
REKLAMA
  • #1 3540099
    satero
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wutam!

Mam problem z Motorola E398,wczoraj dostalem ten telefonik i zaczalem sie nim bawic, no i stalo sie :cry: wlaczylem w telefonie jakies haselko i teraz jak chce wejsc w cokolwiek w telefonie musze podac haslo,ktorego niestety nie pamietam, bo wpisalem je przez glupote,prubowalem juz chyba ze 100razy i nic poprostu nie pamietam tego hasla bo wpisalem je w pospiechu :cry: czy jest jakas mozliwosc zeby zdjac to haslo,albo dowiedziec sie jakie jest?? blagam o pomoc bo w tej chwili telefon jest bezuzyteczny :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3540155
    leati78
    Poziom 16  
    Jeśli mozesz wejsc w menu i poruszac sie po nim to sprobuj zresetowac ustawienia, kod do nich to 000000.
  • REKLAMA
  • #3 3540394
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    próbuj tak 0000 lub 000000 lub 1234 lub 123456 ;] jak nie to wgrać softa na nowo i już ;]
  • #4 3540453
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Po co soft, ściagnij USB-Smart Cyclone P2K Easy Tool v3.9 , włacz tela w bootloaderze (# =>*=>power) i uruchom tego crakowanego smarta, wybierz model, i jest tam taka opcja

Pozdro

P.s. programik tu jest:

http://softgsm.pl/readarticle.php?article_id=16
  • REKLAMA
  • #5 3979126
    DJ_WOLF
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Sciagnij programika P2K Advanced Editor i jest tam opcja "Passwords" w zakladce "Phone Services". Tam mozna sprawdzic i zmienic te kody.[/url]
  • REKLAMA
  • #6 4870866
    zearid
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    A ja mam pytanie podobne. Ta sama motka. Tylko tu jest sprawa ze ktos zlosliwie zalozyl blokady (pozmienial hasla w tel). Tel byl uzywany przez ta sama osobe od nowosc, mial tylko sciagnietego simlocka. Czy jest opcja zrobic to bez kabla ?(Odblokowac/zresetowac hasla?)
  • #7 4870996
    powis
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    zearid napisał:
    A ja mam pytanie podobne. Ta sama motka. Tylko tu jest sprawa ze ktos zlosliwie zalozyl blokady (pozmienial hasla w tel). Tel byl uzywany przez ta sama osobe od nowosc, mial tylko sciagnietego simlocka. Czy jest opcja zrobic to bez kabla ?(Odblokowac/zresetowac hasla?)

Nie.
    własnie o tym było powyżej.
    Najprościej udać się do serwisu niech zczytają kod albo go zresetują.
    Koszt 10-20zł
  • #8 4871138
    zearid
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    OK, dzieki. Czasem lepiej jednak sie upewnic jak nie jest pisane wprost. Zreszta juz udalo sie zlamac haselko. Pozdrawiam i dzieki za odp.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Motorola E398, na którym ustawił hasło blokujące dostęp do funkcji telefonu, ale zapomniał je. Próby wpisania hasła nie powiodły się. W odpowiedziach zasugerowano kilka metod odblokowania: reset ustawień fabrycznych za pomocą kodu 000000, próby standardowych kodów takich jak 0000, 1234, 123456, a także reinstalację oprogramowania (softu). Zaproponowano użycie narzędzi serwisowych, takich jak USB-Smart Cyclone P2K Easy Tool v3.9 uruchamianego w trybie bootloadera telefonu (# =>*=>power) do zresetowania hasła. Alternatywnie, program P2K Advanced Editor umożliwia sprawdzenie i zmianę kodów w zakładce "Phone Services". W przypadku braku kabla lub możliwości samodzielnego resetu, rekomendowano wizytę w serwisie, gdzie za opłatą 10-20 zł można odczytać lub zresetować hasło. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że udało mu się złamać hasło.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA