logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o opinie na temat tunera tv AVerTV GO 007 PLUS FM...

KeRy_ZiOm 07 Lut 2007 19:48 1745 4
REKLAMA
  • #1 3540920
    KeRy_ZiOm
    Poziom 2  
    Tak jak w temacie proszę o wasze opinie co sądzicie na temat tego tunerka. Z góry bardzo dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 3541879
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Osobiście miałem używałem i nie podszedł mi za bardzo :)
    po pierwsze
    sygnał antenowy musi być o dość dobrej sile,
    antena standardowa kabelkowa z kit-u jest dobra ale tylko do radia i niczego więcej chyba że będziesz używał go na schronisku Prehyba (jak jesteś z tego miasta co widnieje w twoim profilu, to się domyślisz ) :)
    niewiem czy wszytkie, ale przynajmniej mój egzemplarz miał częste zawiechy.
    pozdrawiam NS
  • REKLAMA
  • #3 3542496
    D3xon
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam tą kartę aktualnie w swoim komputerze (Athlon XP2200+, 512MB RAM, SB Live 5.1). Co mogę powiedzieć, to w sumie spisuje się dobrze i nie ma większych mankamentów. Mam podłączoną kablówkę i obraz jest dobrej jakości. Przełączanie kanałów TV odbywa się trochę za wolno jak dla mnie (widziałem starsze karty TV i przełączanie odbywało się znacznie szybciej). Plus to większość funkcji dostępna jest na pilocie - łącznie z teletekstem, przełącznik TV/FM, Audio, nagrywanie, Sleep, etc. Znajomy ma ową starszą kartę TV i nie ma załączania teletekstu z pilota - rzecz błaha, ale gdy się ogląda TV na monitorze w Fullscreen i chciałoby się załączyć teletekst to dużym ułatwieniem staje się klawisz na pilocie, zamiast gmerać i szukać programu do jego obsługi. Radyjko chodzi dobrze o ile ma się dobrą antenę ;-) Osobiście mam dołączoną taką ze wzmacniaczem kupioną w jakimś hipermarkecie za kilkadziesiąt PLN. Przełączanie kanałów odbywa się w takim samym tempie jak w TV. Interfejs jest przejrzysty i konfiguracja nie sprawia problemu. Polecam opis w PDF dostępny na stronie producenta - jest dosyć wyczerpujący. Ogólnie oceniam tą kartę pozytywnie. Jakbyś miał pytania pisz do mnie na GG - z przyjemnością odpowiem. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3545760
    KeRy_ZiOm
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie... jakby ktoś miał jeszcze coś do napisania to proszę bardzo o posty... zależy mi na Waszych ocenach i doświadczeniach związanych z tym tunerem.
  • #5 5933852
    tomilo
    Poziom 11  
    Witam a ja chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś sterowniki które odkodowują sygnał RDS za pomocą tej karty(Karta ma też wbudowany tuner radiowy)?
REKLAMA