logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus Color 580 - brak druku, tusze puste, brak włącznika?

maru711 09 Lut 2007 12:28 1385 5
REKLAMA
  • #1 3547750
    maru711
    Poziom 11  
    witam, dostałem epsona bez sterowników, znalazłem jakieś w internecie ang. ale jak je wrzucę to się zainstalują tyle że nic nie mogę wydrukowac. Wyskakuje mi obrazek że tusze są puste ( tusze przekreślone X ) i drukarka ,że nie jest chyba podłączona ( jest obrazek z przekreślonym kablem zasilającym ( X ).
    I jeszcze jedno, czy te 580 mają włącznik główny, bo muszę z wtyczki wyłączać?

Proszę o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #2 3548123
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Po pierwsze, to skąd masz te sterowniki? Odpowiednie, w języku polskim, powinny być na stronie producenta (www.epson.pl) - spróbuj z tymi. Druga rzecz, to drukarka może mieć rzeczywiście puste tusze: ten model nie ma kartridży z czipami, więc wystarczy wybrać w sterowniku opcję wymiany tuszy, a wtedy wyjąć i włożyć te posiadane, drukarka będzie je wtedy widzieć jako pełne, jakkolwiek z fizycznie pustymi pojemnikami i tak nie podrukujesz. Poeksperymentuj, jak napisałem wyżej, i daj znać, co i jak.
  • REKLAMA
  • #3 3548185
    maru711
    Poziom 11  
    sterowniki własnie z tej stronki brałem co podałeś , tyle że po ang. sa
    http://esupport.epson-europe.com/FileDownload...4317F05AE0F84EF755926437D1A20B0B1FBE0068C226D
    tusze też są nowe, tylko jak zaistaluje i chce coś wydrukowac to jak by drukarka nie była podłączona, a jest. Jak pisałem, wyskakuje obrazek z drukarką z przekreślonym przewodem zasil. Wyłącze z wtyku ( bo nie ma przycisku) i załącze to się uruchomi, po wyje trochę obrazek wyskoczy , że nie podłączona i koniec.
  • REKLAMA
  • #4 3548205
    konmaj
    Spec od drukarek
    Możliwe, że jest to przekroczony limit tzw. licznika ochrony. Poszukaj na Elektrodzie postów o SSC Service Utility - pisano tutaj o tym już wiele razy.
  • REKLAMA
  • #5 3548271
    maru711
    Poziom 11  
    ok. zainstaluje, a to że drukara nie widzi podłączenia ( ten kabel z X )to co to moze byc?
  • #6 3548368
    konmaj
    Spec od drukarek
    Nie wykluczam oczywiście, że coś jest nie tak z:

1) Elektroniką drukarki,
    2) Kablem LPT,
    3) Ostatecznie portem LPT płyty głównej Twojego komputera.
REKLAMA