logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7176 VTEE - jak wejść w tryb serwisowy z pilotem RCN 622?

k-rz 10 Lut 2007 14:50 1673 5
REKLAMA
  • #1 3552413
    k-rz
    Poziom 13  
    Pomimo wielu prób nie mogę wejść w tryb serwisowy. Pilot jest typu RCN 622. Kombinacja Mute+OK+TV (odpowiednia dla tego pilota) w ciągu 5 sek. od włączenia wyłącznikiem sieciowym nie daje efektu. Kombinacja i+M+Prog to chyba dla innego pilota. Chassis to StereoPlus. Czy przepisanie eepromu może coś zmienić ? Odbiornik pracuje prawidłowo. Pilot też bez zastrzeżeń(nieczytelne kompletnie opisy). Konieczna jest korekcja ustawień pionu. Obcina napisy w dole ekranu. Może kogoś trafił taki problem. Proszę o sugestie co tu począć.
  • REKLAMA
  • #2 3552531
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 773
    A spróbuj tak:
    [-/--] -> [MENU] -> [TV] wszystko w ciągu 1 sekundy.
  • REKLAMA
  • #3 3552717
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Masz rację, że I - M - Prog jest dla innego pilota. Akurat dla właściwego dla tego modelu ST2 lub SM2. Jak nie masz, użyj MAK-a.
  • REKLAMA
  • #4 3553961
    k-rz
    Poziom 13  
    Właściciel odbiornika twierdzi że ten pilot RCN 622 to oryginalny pilot jaki nabył razem z odbiornikiem. W oryginalnej instrukcji obsługi jest przedstawiony opis i zdjęcia tego właśnie pilota. Mam MAKA 2000. Z jakiego kodu mam skorzystać ? RCN 622 niema na liście, symbolu tego drugiego pilota nie znam.
  • REKLAMA
  • #5 3554372
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Ciekawostka - kilkanaście mutacji tego TV (różnice w literkach i nr-ach fabrycznych), jakie można znaleźć w necie, ma na wyposażeniu pilot ST2. Różnica w tym, że ST2 ma na niebieskim nie MENU tylko EXTRA i oddzielny przycisk PROG. A jakim przyciskiem wchodzisz w programowanie - MENU? To spróbuj kombinacji [i]-[M]-[MENU]. Co do MAK-a, opisywałem tu: www.elektroda.pl/rtvforum/topic673202.html#3467864#3467864
  • #6 3555458
    k-rz
    Poziom 13  
    Podsumowując. Muszę skorzystać z Maka. Kod=1226. Sekwencja trzech przycisków. (i)-to przycisk wywołujący niebieską tablicę info. (M)-to przycisk zapisu do pamięci.(Prog)-to przycisk wywołujący funkcję strojenia. Czy czas 1sekundy na wprowadzenie sekwencji jest krytyczny? Co z okresem 5 sekund od włączenia odbiornika wyłącznikiem sieciowym? Czy dobrze interpretuję funkcje wykorzystywanych przycisków? Muszę mieć 100% pewności bo inaczej to będzie już wielki obciach u klienta.
    Czy ktoś może zweryfikować to co napisałem?

Zweryfikowałem sam. Procesor gł. to SPL 50-R02. Prawidłowa sekwencja to MUTE>OK>TV (możliwie szybko). MAK i inne uniwersalne piloty bezużyteczne. Można wejść w dowolnym czasie. Problem polegał na tym że pilot zużyty(zanieczyszczony) uniemożliwiał dostatecznie szybkie wyemitowanie koniecznej sekwencji.
    Dziękuję za porady.
    Temat zamykam.
REKLAMA