logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWM 8062/1 miga kontrolka blokada drzwi

Mariusz Borusiewicz 10 Lut 2007 18:33 12274 4
REKLAMA
  • #1 3553296
    Mariusz Borusiewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam wszystkich proszę o pomoc w pralce Whirlpool AWM 8062/1 po załączeniu jakiegokolwiek programu pralka uruchamia pompę wodną na parę sekund i zaczyna migać kontrolka blokada drzwi. Sprawdziłem blokadę drzwi wymieniając ją na nową ,sprawdziłem styki przewodów blokady na płycie programatora . Nic nie pomogło podczas gdy kontrolka miga drzwi są zablokowane .Proszę o pomoc co jeszcze może być przyczyną tego zjawiska .???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3553893
    bronek1806
    Poziom 22  
    Ocena: 220
    witaj!
    pralka miga drzwi otwarte ponieważ po włączeniu pompy włącza i sprawdza silnik!! Musisz sprawdzić co jest z silnikiem nie tak i naprawić (prawdopodobnie szczotki się zawiesiły lub zużyły) ewentualnie uszkodziła się wiązka kabli.
  • REKLAMA
  • #3 3554374
    asdasd11
    Poziom 22  
    Ocena: 150
    Sprawdź czy w drzwiczkach nie wysunął się bolec, na którym jest osadzony zaczep drzwi. Wtedy zaczep jest skoszony, i nie współpracuje prawidłowo z blokadą.Blokada rygluje zaczep, ale nie łączy styków.
  • REKLAMA
  • #4 3555408
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3571919
    Mariusz Borusiewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    bronek1806 napisał:
    witaj!
    pralka miga drzwi otwarte ponieważ po włączeniu pompy włącza i sprawdza silnik!! Musisz sprawdzić co jest z silnikiem nie tak i naprawić (prawdopodobnie szczotki się zawiesiły lub zużyły) ewentualnie uszkodziła się wiązka kabli.

Witam podpowiedź pana BRONEK 1876 była bardzo trafna pralka już działa a przyczyną awarii były szczotki silnika które sie skończyły .
    Jestem bardzo wdzięczny i zamykam temat.
REKLAMA