logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Cyfrowy Polsat do komputera z kartą WinFast TV2000 XP RM?

Max_23 11 Lut 2007 10:45 3760 11
REKLAMA
  • #1 3555243
    Max_23
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam

Mam nastepujacy problem. Otóż mam w domu cyfrowy Polsat i chcialbym go miec takze na kompie :) Chodzi tylko i wylacznie o nagrywanie programów bo od ogladania jest TV :) Mam karte WinFast TV2000 XP RM.
    Pytanie: Jakimi kablami to podlaczyc zeby bylo ok ?? Prosze najlepiej o jakis link bo za bardzo sie na tym nie znam :)

Dzieki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3555268
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Nie wiem, dokładnie jaka to karta, ale zakładam, że:
    - od tunera kablem euro
    - do karty obraz koncentrykiem (chinchem)
    - do karty dźwiękowej dźwięk stereo wzięty z dwóch chinchów (ew. dźwięk też do karty TV)

Potrzebujesz kabla EURO--->6xchinch + przejściówka z dwóch chinchy na minijack.

Pozdrawiam
  • #3 3555524
    Max_23
    Poziom 10  
    Dzieki :) Ale mam jeszcze jeden problem :|

Podlaczylem narazie do karty zwykly kabel antenowy, wizja jest ale glos slychac bardzo cicho :| Ledwie co :| Mam zintegrowaną karte dzwiekową (realtek), podlaczylem kabelek od dzwieku na karcie i na płycie. Stery od dzwieku i karty zaktualizowałem i nic . Wszystkie suwaczki w opcjach w windows sa na maxa.

Próbowałem róznych konfiguracji z tym dzwiekiem i nic.

Moze ktos wie o co chodzi ?
    Załączniki:
    • Jak podłączyć Cyfrowy Polsat do komputera z kartą WinFast TV2000 XP RM? karta TV.JPG (59.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3555546
    Dydzio
    Poziom 30  
    A ten Record Volume widoczny na obrazku???
    Daj go na maksa, może nie będzie głośno grać, ale nagrywać powinien...
    Jeśli chodzi o głośność z gniazda antenowego w karcie, to regulacja głośności powinna być gdzieś w sofcie od karty, a nie w windzie.
  • #5 3555573
    Max_23
    Poziom 10  
    Nic nie da ze zrobie na 100 glosnosc nagrywania. Zapomnialem jeszcze dodac ze jak nagram jakis program to wogóle nie ma głosu. Mój brat ma tez zintegrowaną karte dziekową (realtek) ma taką samą kartę TV, u niego jest glos, wszystkie opcje mam tak jak on ma. Akurat trafiło na mnie i mam pecha !
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3555631
    Dydzio
    Poziom 30  
    A co możesz ustawić w tych polach, gdzie jest CD Player na obrazku powyżej??? Bo chyba masz źródło ustawone na CD, a to, że coś słychać, to normalne przebicie...
  • Pomocny post
    #7 3555642
    kotlar
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    nie wiem czy na to patrzyłeś wiec pisze: jeżeli od karty telewizyjnej masz dzwiek za pomocą kabelka przesyłany do karty muzycznej to w windzie musisz na maksa podgłośnić wejscie liniowe:)
  • #8 3555682
    Max_23
    Poziom 10  
    kotlar w windzie wszystko mam na maxa i nic :|

Wszystko co dotyczy dzwieku jesli chodzi o karte jest tylko tam
  • Pomocny post
    #9 3555710
    Dydzio
    Poziom 30  
    Powiedz mi, czy dźwięk tylko nagrywa się cicho, czy w ogóle gra???

Kliknij dwa razy na głośniczku przy zegarze, daj Opcje/Właściwości i na wszelki wypadek daj wszędzie ptaszki. Jak przy którymś źródle pojawi się ptaszek przy "Wycisz" to go odznacz, pokombinuj z suwakami.
    Jak znajdziesz wyciszony kanał, który pozwoli normalnie odtwarzaćdźwięk przejsćznów do Opcje/właściwości, zaznacze Nagrywanie, odszukaj ten kanał, który przedtem nie dawałdźwięku i postaw na nim ptaszka. Teraz OK i Zaznacz przy tym kanale.

Jeśli chodzi o te obrazki powyżej, to spróbuj ustawić źródło na Line In, jak nie pomoże, to pokombinuj z innymi.
  • #10 3555806
    Max_23
    Poziom 10  
    Dzwiek przy ogladaniu jest bardzo cichy a przy nagrywaniu wogóle nie ma . Popróbuje z suwakami jeszcze raz...

Dodano po 39 [minuty]:

Nareszcie sie udało !!!!! Przy ogladaniu glos nadal jest cichy ale przy nagrywaniu jest juz OK !! Tylko troszke jakby cos szumiało ale to minimalnie :) Czy te szumienie to jest wina zwyklej anteny ?? Jak bede nagrywał z cyfrowego polsatu to sie zmieni ? czy to nie ma zadnego wpływu ? Podkreslam ze malo slychac te szumy ale jednak slychac :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #11 3556069
    Dydzio
    Poziom 30  
    Może to być wina kabla.
    Pochwal się, co zrobiłeś, że działa!!!
  • #12 3556182
    Max_23
    Poziom 10  
    hehe nic nadzwyczajnego :D :lol: Wczesniej tez zmienialem w tych opcjach ale cos nie wychodziło :lol: Dzieki za pomoc jeszcze raz ! Pozdrawiam i zycze miłej niedzieli :infinity: Nareczka :) :sm9:

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia dekodera Cyfrowego Polsatu do komputera wyposażonego w kartę telewizyjną WinFast TV2000 XP RM w celu nagrywania programów. Zalecane jest użycie kabla EURO do 6x chinch oraz przejściówki z chinch na minijack do przesyłu dźwięku. Obraz powinien być podłączony koncentrykiem (chinch) do karty TV, a dźwięk stereo z dwóch chinchów do karty dźwiękowej lub bezpośrednio do karty TV. Problemy z cichym dźwiękiem podczas oglądania i brakiem dźwięku w nagraniach wynikały z nieprawidłowej konfiguracji głośności i źródeł dźwięku w systemie Windows. Kluczowe było ustawienie maksymalnej głośności na wejściu liniowym w panelu sterowania dźwiękiem oraz odpowiednie wybranie źródła dźwięku (Line In zamiast CD Player). Po poprawnej konfiguracji dźwięk w nagraniach zaczął być słyszalny, choć podczas oglądania pozostawał cichy. Minimalne szumy mogą pochodzić od kabla antenowego i niekoniecznie są związane z cyfrowym sygnałem Polsatu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA