logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zodiak DSS402 - odbudowa - potrzebny spis elementów

mateusz17-18 11 Lut 2007 16:04 1218 6
REKLAMA
  • #1 3556585
    mateusz17-18
    Poziom 10  
    Mam unitre zodiak DSS 402 a dokładnie samo plytke drukowo od wzmacniacza i transformator od tosca 303 i zodiaka ,i mój problem jest następujący chcę żeby to grało ale do tego potrzebuje pomocy osób które cos wiedząna ten temat. Czy może ktos mi podać spis wszystkich elemętów jakie są użyte w wzmacniaczu i jakis schemat najlepiej płytki drukowej na której sa podpisane wszystkie elemety.

Nie używaj dużych liter w tytule -- > REGULAMIN. [hefid]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3556738
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6158
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Audio
  • REKLAMA
  • #4 3556908
    mateusz17-18
    Poziom 10  
    ten schemat to już mam ale nie potrafie z niego nic odczytać mi chodzi o taki co jest narysowana płytka i są podpisane częsci.
  • REKLAMA
  • #5 3557482
    BolzZ
    Poziom 26  
    Ocena: 67
    no bez przesady... przeciez jak masz schemat to wszystko co trzeba bez problemu odczytasz...
    a jesli nie, to wez jakis podrecznik i zacznij sie uczyc od podstaw, a nie od konca...
  • #6 3557763
    mateusz17-18
    Poziom 10  
    uczyć sie ucze ale jestem dopiero w polowie 1 klasy technikum elektronicznego i jeszcze tego mnie nie nauczyli więc zwróciłem sie o pomoc na to forum...
  • #7 3557961
    BolzZ
    Poziom 26  
    Ocena: 67
    tu na pomoc mozesz liczyc, ale bez przesady...
    chyab wiesz jak na schemacie wygladaja oznaczenia poszczegolnych elementow, wiec je sam zidentyfikuj. a tylko schemat pozwoli ci zrozumiec jak to dziala, i gdzie szukac probemow, a nie uklad elementow na plytce.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz wzmacniacza Unitra Zodiak DSS 402 poszukuje pełnego spisu elementów użytych na płytce drukowanej wzmacniacza oraz schematu z oznaczeniami części na płytce, aby umożliwić odbudowę urządzenia. W dyskusji zasugerowano skorzystanie z dostępnych schematów elektronicznych Zodiak DSS oraz wskazano na konieczność nauki czytania schematów, gdyż to one pozwalają zidentyfikować elementy i zrozumieć działanie układu. Użytkownik podkreślił, że jest początkującym uczniem technikum elektronicznego i potrzebuje bardziej przystępnej pomocy, np. schematu z podpisanymi elementami na płytce, co nie jest standardowo dostępne. Wskazano, że sam schemat jest podstawą do diagnozy i naprawy, a układ elementów na płytce bez schematu jest niewystarczający do pełnego zrozumienia działania wzmacniacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA