logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony STR-232L - charczące radio mimo wysokiego sygnału, brak stacji radiowych

samir 13 Lut 2007 18:57 2427 2
REKLAMA
  • #1 3566421
    samir
    Poziom 11  
    Witam serdecznie.
    Panowie pomóżcie. Zakupiłem niedawno ww. amplituner na allegro i okazało się że coś jest z radiem.
    A mianowicie: pomimo wysokiego sygnału na wskaźniku poziomu sygnału radio charczy i nie da się zupełnie dostroić. Mam również wrażenie że nie łapie wszystkich stacji radiowych. Zachowuje się tak jakby chodził bez anteny. Zaznaczam że mój sąsiad ma identyczny amplituner i gra super. Ściąga bez problemu wszystkie lokalne stacje itd. Poziomy sygnału na wskaźniku są identyczne u mnie jak i u niego.
    Dla nie wtajemniczonych jest to amplituner analogowy z końca lat 70-tych.
    Sekcja wzmacniacza jest 100% sprawna gdyż CD przez wejście TAPE chodzi rewelacyjnie, bez zakłoceń. Słyszałem że może to być kwestia kondensatorów ale nie wiem...?
    Pomóżcie Proszę
    ps. nie polecam kupować tego typu sprzętu, bez odsłuchu na ALLEGRO.
    :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3567706
    michu71
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Proponuje zaczac sprawdzanie od zasilacza (kondensatory, tranzystory i diody)jesli nadal bedzie zle sprawdz wzmacniacz w. cz. a na samym koncu glowice UKF zobacz tez czy niema gdzies zwarcia w gniezdzie anteny lub na przelacznikach funkcji amplitunera
  • #3 3570198
    samir
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie ale proszę o bliższą informację
REKLAMA