Co do samego klucza to instalator bedzie na podanym kluczu obliczal jakas funkcje skrótu ktorej wynik swiadczy o akceptowalnosci lub nie seriala podczas instalacji
(ja naprzyklad w celach edukacyjnych zainstalowalem kiedys 98 z serialem do 3.11 i to jeszcze jakiejs smiesznej wersji CD by Vobis, i przyjol bez zajaknienia).
Co do wersji jezykowych pewny nie jestem, Gdzies na jakims forum expert m$ twierdzil ze serial jest do wersji windowsa oraz do wersji jezykowej jednoczesnie.
Jednak nie wiem nie testowalem Wiem natomiast ze pewna seria kodow nie dziala na sp2
MOzna by sie tez zastanowic jakie jest prawdopodobienstwo ze losowo wygoglowany serial jest z polskiej wersji jezykowej
Co do msdnaa Bo takowego windowsa posiadam od ponad 3 lat. Wszyscy instaluja z jednej kopi (w sesie podobienstwa nie ilosci

) a kazdy z innym kluczem generowanym dla osobnika, to jest tak ze ma on zabezpieczenie miedzy innymi tego typu ze dopuszczalna jest tylko pewna liczba zmian w konfiguracji komputera (jest to jakos przeliczane). I po pewnej ilosci zmian winda sie nie aktywuje i tym sposobem umrze smiercia naturalna jesli student nie bedzie juz studentem. MOzna go aktywowac telefonicznie ale pada pytanie czy jest sie studentem wiec jesli sie nie bedzie to jest on nielegalny wtedy !!!.
Wersja oem z tego co sie orientuje przywiazuje sie do plyty glownej wiec inne rzeczy mozna zmieniac.