logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V500 po otwarciu wyswietlacz robil sie bialy

pilkarzyk00 13 Lut 2007 23:12 1089 10
REKLAMA
  • #1 3568056
    pilkarzyk00
    Poziom 11  
    Witam, dostalem mot v500 w ktorej niekiedy po otwarciu wys robil sie bialy a jak wolniej sie klapke otwiera to ok, no to kupilem 2 tasmy i zabralem sie za wymiane, na 1 i 2 okazalo sie ze tylko klawiatura zaswieca nic wiecej, wiec pomyslalem ze tasmy walniete. wzielem z dobrej v300 tasme i dalej dupa :( zrobilem napraw pds i full od v500 i dalej nic, przywrociłem opro i hula z ta stara a na tych nowych nie. Ktos ma jakis pomysł co to moze byc?
  • REKLAMA
  • #2 3568131
    pawelmm
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    napisz co robiłeś jeszcze raz (tylko jaśniej)
    zastanów się czy nie zamieniłeś wyświetlaczy.
  • #3 3568174
    pilkarzyk00
    Poziom 11  
    niezamienilem wys. jasniej bedzie tak: V500 ktora ma usterke tak ze nieraz po otwarciu klapki wyswietlacz duzy robi sie bialy, na innych tasmach (sprawdzonych w v300) niechodzi wogole zadny wyswietlacz tylko kl sie zapala, po wgraniu fulla V500_TRIPLETS_G_0B[1].09.1FR_A1_lp002E_full_flash
    dalej to samo wiec wrocilem do poprzedniego oprogramowania wczesniej zgranego dla bezpieczenstwa
  • REKLAMA
  • #4 3573046
    pilkarzyk00
    Poziom 11  
    nikt juz nic niepodpowie? nikomu sie cos takiego nietrafiło? :(
  • #5 3573194
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Jeśli kupiłeś pechowo chińskie taśmy obie mogą być do wyrzucenia odrazu.Oryginalne mają płytki laminatu na złączach i pod silniczkiem vibry.Bywają podróbki które działają dobrze ale kiedyś trafiłem na takie które zmarnowały mi troszkę czasu niepotrzebnie.
    Sprawdź jeszcze pole na klawiaturze odpowiedzialne za informowanie telefonu o zamknięciu klapki bo często po zabrudzeniu nie łączy i telefon "świruje".
  • REKLAMA
  • #6 3891539
    grzesiu61
    Poziom 2  
    ja mam teśme oryginał i też się tak dzieje około raz na 10 otwarć telefonu.
  • REKLAMA
  • #7 3973640
    umcys
    Poziom 12  
    2 rzeczy sptawdz:
    - czy wyswietlacz ok
    - czy wlacznik (taka mala gumka blisko zafiasu) dobrze laczy
  • #8 4070727
    pawelmm
    Poziom 16  
    tasme trzeba mocno docisnąć a najlepiej podkleić jakąs gumkę po przeciwnej stronie złącza na tasmie
  • #9 4373880
    pawelmm
    Poziom 16  
    pomogło???
  • #10 4374190
    andrev800
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Podlutuj wszystkie złącza na taśmie i w telefonie.Miałem ostatnio taką taśmę.
  • #11 4374856
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    miałem podobny przypadek, znajomy podpowiedział mi żeby przelutować wibre z działającej taśmy

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Motorola V500, w którym po otwarciu klapki wyświetlacz główny czasami robi się biały. Próby wymiany taśmy na oryginalne i zamienne (m.in. z modelu V300) nie przyniosły poprawy – na nowych taśmach wyświetlacz nie działa, świeci się tylko klawiatura. Próbowano również przywrócenia oprogramowania (full flash i PDS) bez efektu. Wskazano możliwe przyczyny: wadliwe lub podrabiane taśmy flex, złe połączenia na złączach taśmy, zabrudzone lub uszkodzone pole na klawiaturze odpowiedzialne za wykrywanie zamknięcia klapki, a także konieczność dokładnego dociskania taśmy lub podklejenia gumką. Zalecane jest przelutowanie złączy taśmy i elementów takich jak silniczek wibracji, które mogą powodować problemy. Jeden z użytkowników potwierdził, że nawet oryginalna taśma może powodować sporadyczne występowanie problemu (ok. 1 na 10 otwarć).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA