logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć pełny flash 64MB do Motoroli V980?

Deny81 14 Lut 2007 00:24 1416 8
REKLAMA
  • #1 3568388
    Deny81
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    panowie. wiem że wiele razy był poruszany temat ale nigdzie dokońca nie było konkretnej odpowiedzi odnośnie motoroli v980 i full flasha do niego który podobno zajmuje 64mb. czy można taki flash z kąś ściągnąć??? na bootloaderze są tylko małe po 22 mb które też są jakieś zbiedzone ponieważ normalny flash do wielu tel motoroli wersji V xx zajmuje 32mb. mógł by mi ktoś to wytłumaczyć??? i może przy okazji pomóc??? z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3568935
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    chodzi ci pewnie o kość pamieci w telefonie
    sa dwa rodzaje micron i tyax jedna ma 64mb druga 32mb
    to wsio
    wielkości plików są rożne w zalezności od sprzętu
  • REKLAMA
  • #3 3569148
    Deny81
    Poziom 22  
    chciałem wgrać język i wypisuje mi że plik nie pasuje ponieważ tam jest 64mb pamięć. telefon mi padł i niemoge do niego znależć full flasha...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3569188
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Deny81 napisał:
    chciałem wgrać język i wypisuje mi że plik nie pasuje ponieważ tam jest 64mb pamięć. telefon mi padł i niemoge do niego znależć full flasha...

To wgraj langpacka na 32MB i powinno działać, a jak nie to wgraj na 64MB :] bo są tez dwa rodzaje plików na te telefony. Jeżeli będzisz miał problemy ze znalezieniem Jakiegoś monstera lub LP daj znać.
    A także żeby działał odpowiedno LP zależy też od wersji bootloadera i wgranej wersji softu.
  • #5 3569707
    Deny81
    Poziom 22  
    no własnie langpack wgrywałem i nic. cokolwiek z 32mb wgrywam to nic się niedzieje. znaczy tel się włączy klawiatura podświetli i słychać sygnał ale wyświetlacz czarny. jak możesz mi podać to na 64mb byl bym rad.... jest to jakoś możliwe?....
  • REKLAMA
  • #7 3573972
    Deny81
    Poziom 22  
    na tej stronce niema full flashy. tam są dodatki do motorolek jak flex bądź inne tuningi ale pełnych flashy nieznalazłem....
  • #8 3575794
    Deny81
    Poziom 22  
    panowie pilnie potrzebuje full flascha 64mb do motki v980. tylko smart może ją postawić bo victor się myli i inne programy też przy niej wariują więc tylko smart może ją postawić.. błagam choć backupa podeślijcie
  • #9 3578377
    Deny81
    Poziom 22  
    telefon wstał.najpierw musiałem przerobić go na soft 28.38 a by wogóle się włączył. później zmienić boota na 5f1 viktorem, flexa poprzez pst , flesha smartem.ściągnąłem kopie zapasową smartem. naprawa pds wgrałem kopie i ruszył na vodafonie. sciągnąłem smoka wgrałem polaka i chodzi.. pozdrawiam i dzięki za pomoc wszem i wobec. zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu znalezienia pełnego flasha o pojemności 64MB do telefonu Motorola V980. W telefonie występują dwie wersje kości pamięci: Micron 64MB i Tyax 32MB, co wpływa na rozmiar plików flash. Standardowe flashowanie i wgrywanie langpacków 32MB nie działa poprawnie na wersji z 64MB pamięci, powodując czarny ekran mimo uruchomienia telefonu. Użytkownik poszukiwał pełnego flasha 64MB, który jest niezbędny do prawidłowego działania i naprawy urządzenia. Wskazano, że do flashowania najlepiej używać programu SMART, gdyż inne narzędzia (Victor, Flex) mogą powodować błędy. Ostatecznie telefon został przywrócony do działania poprzez konwersję softu na wersję 28.38, zmianę bootloadera na 5f1 za pomocą Viktora, flashowanie Flexem przez PST oraz finalne flashowanie SMARTem z kopią zapasową. Po wgraniu odpowiedniego softu i langpacka telefon działa poprawnie na sieci Vodafone. Linki do pełnych flashy nie zostały znalezione, a dostępne zasoby zawierały jedynie dodatki i modyfikacje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA