logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasilanie dysku. Jakby wtyczka czasami nie łączyła.

yaro_71 14 Lut 2007 10:55 1089 5
REKLAMA
  • #1 3569328
    yaro_71
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam nie wiem ostanio coś sie dzieje z zasilaniem poprosu czasami wtyczka od dysku twardego ta z zasilaniem tak jak by nie łączyla nie jest to wina zasilacza w kompie bo bylo tak samo na innm zasilaczu raz wstawał dysk raz nie dysk tez jest nowy wiec tez dysk odpada zastanawiam sie nad Listwa Acarem moze być ona winna ?? mam ją juz bardzo długo ostanio dziwnie jakoś mruga mi światełko na niej tam na przycisku . Jeszcze bym prosił jak sprawdzić czy zasilacz jest dobry na wszelki wypadek i listwe czy można sprawdzić posiadam miernik więc mógłbym go sprawdzić tylko zabardzo nie wiem jak :(
    Bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3569373
    Garfieldd
    Poziom 15  
    W pewien sposób sobie odpowiedziałeś naj..sprawdz listwę..jednak niepokoi mnie fakt że po zmianie zasilacza i tak ci sie hdd wyłącza..stawiał bym na elektronikę albo banał wtyczka...brak styku na którejś z 4 nóżek.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3569383
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Jeżeli mruga ci światełko na listwie to natychmiast ją odłącz i załóż sprawną!! taka "mrugająca listwa" może ci uszkodzić komputer !! Listwa nadaje się tylko do naprawy lub śmietnik.
  • REKLAMA
  • #5 3569487
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    To ze mruga swiatelko na listwie o niczym nie swiadczy - po prostu zapewne zarowka nie kontaktuje. Mam w domu inna listwe co prawda, ale tez z wlacznikiem - i ze swiatelkiem roznie bywa. Gdyby to znaczylo ze prad "przerywa" - to komp by nie dzialal. No chyba ze ta listwa jest jakas bardzo zaawansowana i ten "kod"cos oznacza :). Oczywiscie nie zawadzi rozebrac i sprawdzic. Zawsze mozesz podlaczyc kompa bez listwy, bezposrednio do kontaktu, i zobaczyc co bedzie.

To ze dysk jest nowy nie znaczy, ze to napewno nie on. Nowe tez sie sypia -dlatego jest gwarancja. Idealnie by bylo gdybys sprawdzil na innym dysku. Bo skoro sprawdzales na roznych zasilaczach, malo prawdopodobne zeby to zasilacz (chyba ze oba by byly walniete, zdarza sie).

Zobacz czy dysk jest wykrywany prawidlowo w BIOSie
  • #6 3569525
    yaro_71
    Poziom 13  
    Kupiłem nowy dysk ale wcześniej miałem stary ;) i tez sie tak działo i to nie tylko na moim różnie to bywało więc dysk wydaje mi sie że odpada zostaje ta listwa i ten zasilacz tez sprawdzę miernikiem i w razie czego będe pytał dziękuje
REKLAMA