logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać napisy do filmu na DVD? Programy i instrukcje krok po kroku

Jozi 14 Lut 2007 12:49 1518 3
REKLAMA
  • #1 3569770
    Jozi
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Wiele filmów DVD ma wybór języka z napisami więc możliwość jest, jak ktoś wie jak to zrobić i jakim programem to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3574203
    slavmen
    Poziom 12  
    Wię ja mam pytanie nieco inne: jak zrobic menu na płytkę z plikiem avi i żeby była mozliwośc wyboru właczenia/wyłaczenia napisów.
    Film ma pozostać w formacie avi (kompresja divx/xvid) ma wejść na zwykłą płytke cd i ma miec na starcie menu tak jak w dvd czy vcd(ale nie ma być konwertowany do tych formatów).

Jest taki program:?:
  • #4 3580535
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Sprawa jest dość prosta, nazywa się to muxowanie (trwa to około 2-3 minut), ale zanim weźmiecie się za przerabianie filmów, najpierw radzę ściągnąć sobie z tej strony co podałem krótki film i sprawdzić czy Wasz sprzęt czyta napisy. Mój Liteon LVW-5027HC+ i ET606 czytają, choć EasyTouch trochę lepiej to robi, natomiast Medion MD42068 nie rusza napisów. Napisy można wyłączyć tak jak na filmie dvd przyciskiem subtitle, można zrobić sobie kilka ścieżek napisów, w zależności od upodobań, koloru czcionki, wielkości liter i przełączać w trakcie oglądania filmu. więcej można przeczytać tutaj: http://www.divx.howto.pl/Czytaj-artykul-128.html

PS: program do muxowania napisów to Sub2Divx i ewentualnie subtitleworkshop, bo muxowane napisy muszą mieć format *.srt
REKLAMA