logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie programy polecacie do poprawy czułości mikrofonu w Skype?

michaltczew 14 Lut 2007 12:52 20579 4
REKLAMA
  • #1 3569783
    michaltczew
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam mam do Was prosba w jaki sposob moge ustawic parametry mikrofonu.
    Problem jest taki podczas rozmowy przez mikrofon np skype wp telefon musze bardzo glosno mowic i mikrofon trzymac blisko ust zeby rozmowca mnie slyszal wszystkie opcje zwiazane z glosnoscia sa podkrecone na maksa sciagniete nowe sterowniki karty dzwiekowej moze sa do tego jakies programy jesli tak to podajcie nazwy
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3569828
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Czy w ustawieniach mikrofonu masz zaznaczone "wzmocnienie wydajności mikrofonu" lub "Mic Boost" (różnie jest to oznaczane)?
  • REKLAMA
  • #3 3569913
    Hipo2
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Start->Panel Sterowania->Dźwiek i urządzenia audio->zakładka głośność-> Zaawansowane

Otworzy Ci się okno z suwakami, powinieneś w nim mieć mikrofon, jeśli nie to: Menu Opcje->Własciwości i na samym dole w okienku jakie się otworzy zaznać Mikrofon

Teraz w oknie z suwakami powinieneś mieć mikrofon. Jeśli w polu do jego regulcji nie ma opcji zaawansowane to : Menu Opcje -> Sterowniki zaawansowane

Pojawi się przycisk Zaawansowane, kliknij na niego i w okienku jakie się pojawi zaznacz Microphone +20dB Boost

od tej pory napewno będzie Cie dobrze słychać :)
  • REKLAMA
  • #4 3570235
    amator2000
    Poziom 25  
    Ocena: 152
    ja mam podobny problem - kiedy uzywam SKYPA to na mikrofonie elektretowym podpinanym do zlacza na karcie muzycznej (zintegrowanej) slabo mnie slychac. Regulacje w opcjach ustawienia mikrofonu nic nie daja - przy wlaczeniu boosta jest lekka poprawa - ale powiedzmy srednia. Mikrofon musze trzymac niemal przy ustach.
    Muslalem ze moze karta nie podaje napiecia zasilajacego - pomierzylem i jest +5 V na wejsciu mikrofonu. I teraz sie zastanawiam, czy mikrofon jest felerny, czy moze potrzebuje wiecej niz te +5 V ???

Ale jak podepne kamerke z wbudowanym mikrofonem (w postaci cyfrowego aparatu foto) to dzwiek idzie jak burza - rozmowaca slyszy kazdy szmer w pokoju. A aparat stoi metr ode mnie - dzwiek rewelacyjny.
    Z tym, ze dzwiek przy uzywaniu aparatu foto idzie przez USB.
  • #5 3570980
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    W przypadku nie których kart dźwiękowych zwłaszcza zintegrowanych (np. ALC 882 - HD audio) brak jest w sofcie ustawień +20dB. Rozwiązanie to mikrofon z własnym wzmacniaczem i regulowanym wzmocnieniem. Pytanie tyko gdzie go dostać.
REKLAMA