Dokładnie to wersja chassis ICC9/351R. Temat ten był już poruszany ale nie ma rozwiązania problemu. Problem polega na tym, że tv po załączeniu do sieci pozostaje w trybie stby tj czerwona led świeci, nie reaguje na pilota i klawiaturę (sygnał z odbiornika IR dochodzi do procesora). Napięcia po przetwornicy są zaniżone (Usys ok 120V) co raczej jest prawidłowe. W momencie załączenia do sieci jest transmisja na szynie I2C po czym pojawia się stan wysoki 5V. Napięcia na procesorze są ok. Klawiatura też jest ok. Scalak tda8177 (pion) i zasilanie końcówki mocy odlutowałem -bez zmian. Napięcie na pin 19 STV2160HK 1,9V (gdy odłączony też bez zmian), na pin 21 jest 5V na pin 15 ok zero. W czasie załączania TV nie pojawia się impuls ani na pin 15 ani na 32 (H drive). Po włożeniu innej czystej pamięci 24C04 nie ma zmian jedynie gdy jest jej brak to jest cały czas komunikacja I2C.
Zakupiłem nowy STV2160HK i okazał się wadliwy bo praktycznie wszystkie napięcia na nim są ok zera i przywiera szynę I2C. To mne praktycznie dobiło. Wymieniłem też trafopowielacz (bez sensu na tym etapie naprawy) ale nic to nie dało.
Jeśli ktoś ma doświadczenie z tym chassis to proszę o podpowiedź.
Zakupiłem nowy STV2160HK i okazał się wadliwy bo praktycznie wszystkie napięcia na nim są ok zera i przywiera szynę I2C. To mne praktycznie dobiło. Wymieniłem też trafopowielacz (bez sensu na tym etapie naprawy) ale nic to nie dało.
Jeśli ktoś ma doświadczenie z tym chassis to proszę o podpowiedź.