Witam serdecznie,
Na czas wyjazdu wakacyjnego wylaczylem sprzet (w tym TV) z sieci. Po powrocie i podlaczeniu pojawil sie problem z wlaczaniem TV. Dziwne jest to, ze poprzednio stojac od roku podlaczony do sieci dziala caly czas bez problemu. Aktualnie wlaczanie udaje sie raz na kilka prob. Po wlaczeniu wszystko dziala OK. Wejscie do menu serwisowego tez nie udaje sie za kazdym razem.
Dane odczytane z menu serwisowego:
Soft V2.03-8 002013
SerialNo ZR1005780
Raport z bledow:
13 x6
51 x44
53 x63
63 x6
69 x162
W danych serwisowych odszukalem opisy bledow:
13 - I2C Bus_2 linia danych przytrzymana w niskim stanie
51 - upconverter SDA9410 nie odpowiada
53 - 2-gi ADC SDA9206 nie odpowiada
63 - Nieoczekiwany poziom napiecia na linii Power_fail (za niski)
69 - niestety zarezerwowany dla hardware'u (moze ktos wie co to?).
Przeczytalem juz pare watkow na forum o podobnej tematyce, ale nie znalazlem nigdzie takich bledow jak u mnie. Objawy wszedzie podobne, a poniewaz juz troche czasu nie machalem lutownica mam prosbe do bardziej dowiadczonych o sugestie, ktore elementy w takim przypadku sprawdzic/wymienic? Choc z tego co widze to problem chyba zaczyna sie w zasilaniu.
Czy ktos moze wie jaki jest aktualnie najnowszy soft do tego chasis?
Z gory dziekuje z wszelkie sugestie.
Pozdrawiam serdecznie,
Pawel Ratajczak
Na czas wyjazdu wakacyjnego wylaczylem sprzet (w tym TV) z sieci. Po powrocie i podlaczeniu pojawil sie problem z wlaczaniem TV. Dziwne jest to, ze poprzednio stojac od roku podlaczony do sieci dziala caly czas bez problemu. Aktualnie wlaczanie udaje sie raz na kilka prob. Po wlaczeniu wszystko dziala OK. Wejscie do menu serwisowego tez nie udaje sie za kazdym razem.
Dane odczytane z menu serwisowego:
Soft V2.03-8 002013
SerialNo ZR1005780
Raport z bledow:
13 x6
51 x44
53 x63
63 x6
69 x162
W danych serwisowych odszukalem opisy bledow:
13 - I2C Bus_2 linia danych przytrzymana w niskim stanie
51 - upconverter SDA9410 nie odpowiada
53 - 2-gi ADC SDA9206 nie odpowiada
63 - Nieoczekiwany poziom napiecia na linii Power_fail (za niski)
69 - niestety zarezerwowany dla hardware'u (moze ktos wie co to?).
Przeczytalem juz pare watkow na forum o podobnej tematyce, ale nie znalazlem nigdzie takich bledow jak u mnie. Objawy wszedzie podobne, a poniewaz juz troche czasu nie machalem lutownica mam prosbe do bardziej dowiadczonych o sugestie, ktore elementy w takim przypadku sprawdzic/wymienic? Choc z tego co widze to problem chyba zaczyna sie w zasilaniu.
Czy ktos moze wie jaki jest aktualnie najnowszy soft do tego chasis?
Z gory dziekuje z wszelkie sugestie.
Pozdrawiam serdecznie,
Pawel Ratajczak