logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować niechciane SMS-y od serwisów XXX w sieci ERA?

Infinity9 16 Lut 2007 09:25 9079 10
REKLAMA
  • #1 3577810
    Infinity9
    Poziom 2  
    Witam, mam telefon na abonament w sieci ERA. Czy wie ktoś, jak można się pozbyć takich sms`ów, które przychodzą od serwisów XXX? Chodzi o to, że kiedyś zadzwoniłem tak sobie na taką gorącą linię, (np. *72552) i od tego czasu co jakiś czas przychodzą mi różne sms`y, np. dziś taki: "Hej dawno sie do mnie nie odzywales, napisz bo czuje sie samotna i w ogole bardzo chce porozmawiac z Toba przez sms, napisz NOWA na 73366 (3 zl/3,66zVAT) Paulina."

Chciałbym żeby żadne takie sms`y do mnie nie przychodziły, czy coś da się z tym zrobić? A może da radę to jakoś zablokować u operatora? Jeśli ktoś wie coś o tym, to proszę piszcie, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3577815
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Tak, zadzwon do operatora....... jedyne rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #3 3578116
    mafet
    Poziom 1  
    Z tego co wiem to operator nic na to nie poradzi.
    Nie ma możliwości zablokowania ani otrzymywania smsów z danego numeru ani też rozmów przychodzących z danego numeru telefonu.
    Jeżeli smsy przychodzą z internetu to możesz ew zablokować otrzymywanie smsów z internetu ale nie sądzę aby Ci to odpowiadało....

Pozdrawiam
  • #4 3578205
    Infinity9
    Poziom 2  
    mafet napisał:
    Z tego co wiem to operator nic na to nie poradzi.
    Nie ma możliwości zablokowania ani otrzymywania smsów z danego numeru ani też rozmów przychodzących z danego numeru telefonu.
    Jeżeli smsy przychodzą z internetu to możesz ew zablokować otrzymywanie smsów z internetu ale nie sądzę aby Ci to odpowiadało....

Pozdrawiam

no to co ja mam zrobić? :|
  • #5 3578220
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    dzwoniles do operatora ?? Jestem 100% pewny że mozna to zablokowac !!
  • REKLAMA
  • #6 3579004
    Infinity9
    Poziom 2  
    Loch_Ness napisał:
    dzwoniles do operatora ?? Jestem 100% pewny że mozna to zablokowac !!

Nie, nie dzwoniłem jeszcze.. zaczekam z tym jeszcze kilka dni, w między czasie napewno przyjdzie do mnie jeszcze kilka innych sms`ów z innych numerów, wtedy sobie je spiszę i gdy będzie możliwość zablokowania, to podam wszystkie te numery, które chcę żeby mi zablokowali..

Szkoda, że nie moge w internecie znaleźć żadnych stron, lub informacji o tych serwisach, z których są wysyłane te sms`y.. gdyby coś było, to napisał bym do nich maila i poprosił o usunięcie numeru z bazy, bo chyba nie ma sensu odpisywać na tego sms`a, który przyjdzie (za 2,44) i w nim o to prosić..?
  • #7 3579010
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    na pewno nie :)
  • REKLAMA
  • #8 3579072
    atomca
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    z tego co pamietam to nie ma mozliwosci zablokowania jednego numeru, ale jest mozliwosc zablokowania płatnych numerow u operatora (tak mozliwosc jest w orange) typu 400, 700. Podbnie jak blokujesz 0700 w tepsie. Musisz zadzwonic

"pozdro" 600
  • #9 3579186
    beetroot
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam. Moze lepszym rozwiazaniem byla by zmiana nr tel.
  • #10 3579534
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Jezeli by bylo takie rozwiazanie ok to by nie bylo pytania a co do sporu czy oni cos zrobia to na bank jestem pewein ze tak bo ojciec mojego kolegi mial podobna sytuacje i zadzwonil do nich z awantura i od tamtej pory przychodza mu tylko typowo sieciowe sms-y a nie o napalonych sms-owych dziewczynach.Pozdrawiam

Dodano po 47 [sekundy]:

A jezeli to nie pomoze nie zostanie ci nic tylko olac ich jezeli nie bedziesz im odpisywal to sami cie usuna z bazy.
  • #11 3580881
    Infinity9
    Poziom 2  
    beetroot napisał:
    Witam. Moze lepszym rozwiazaniem byla by zmiana nr tel.

Nie lepszym, ponieważ właśnie kończy mi się umowa i chcę wziąć nowy telefon i gdy przedłużę umowę za telefon zapłacę tylko 300 zł, a gdybym podpisywał nową umowę to za ten telefon musiałbym zapłacić 700 zł.. a i mniej darmowych minut bym miał...

Nosek1 napisał:

A jezeli to nie pomoze nie zostanie ci nic tylko olac ich jezeli nie bedziesz im odpisywal to sami cie usuna z bazy.

Nie odpisuję im nic :) przejdę się z tym do salonu i powiem jaka jest sytuacja, jeśli da się coś zrobić z tym, to dobrze, jeśli nie to trudno, jakoś to przeżyję. :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik sieci ERA otrzymuje niechciane SMS-y od serwisów premium (np. o treści zachęcającej do odpłatnej rozmowy SMS-owej). Problem wynika z wcześniejszego kontaktu z płatnymi numerami typu *72552. W dyskusji pojawiają się sprzeczne informacje dotyczące możliwości blokowania takich wiadomości przez operatora. Część uczestników twierdzi, że operator może zablokować otrzymywanie SMS-ów z płatnych numerów, podobnie jak w innych sieciach (np. Orange, TPSA), jednak nie ma możliwości blokowania pojedynczych numerów SMS. Inni wskazują, że operator nie oferuje takiej usługi, a jedynym rozwiązaniem jest ignorowanie wiadomości, co może skutkować usunięciem numeru z bazy serwisu. Proponowane jest także zgłoszenie problemu bezpośrednio w salonie operatora ERA. Zmiana numeru telefonu jest rozważana, ale ze względu na warunki umowy i koszty jest mniej preferowana.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA