logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W jaki sposób dorobic do karty TV sterowanie pilotem

pol121 16 Lut 2007 09:55 1069 5
REKLAMA
  • #1 3577896
    pol121
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam odkupiłem od znajomka kartę TV pixel wiev no i nie mam do niej sterowania poprzez pilota mam samego pilota który podobno działał chodzi mi o to czy do odbioru tego sygnału z pilota wystarczy sama dioda IR odbiorcza czy musze robić jakiś specjalny układ . dodam ze ten co był został zniszczony a potem spalili go wiec nie mam na czym sie wzorować .Teraz prośba jeżeli możecie to proszę o schemat podłączenia tego odbiornika IR do pilota no i oczywiście o schemat samego odbiornika IR Pozdrawiam Paweł K
  • REKLAMA
  • #2 3578002
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Prawdopodobnie wystarczy sam odbiornik podczerwieni. Posiada on 3 wyprowadzenia: zasilanie +5V, wyjście, masa. Koszt niewielki.
  • REKLAMA
  • #3 3578068
    pol121
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Fajnie by było ale widziałem kiedyś cos takiego orginalnego i w środku miało jakieś elemęty dodatkowo może ktoś ma to niech zerknie do środka dzieki za podpowiedz
  • REKLAMA
  • #4 3578178
    MaryGave
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    To są takie rozwiązania :D a jak twoja karta nie wykorzystuje to jest lipa ale możesz też kupić pilot na podczerwień gdzie się podłancza do portu USB to się zwie chyba PC Mak czy jakoś albo możesz też taniej podłączyć czujnik pod płytę główną ale to już musisz wiedzieć czy obsługuje bo moja np obsługuje
  • REKLAMA
  • #5 3578369
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    MaryGave - twoja plyta obsluguje czujniki do pilotow? Cos mi sie nie wydaje.
    Mylisz pewnie to z zlaczem IRDA na plycie, a to zupelnie inna sprawa.
  • #6 3578580
    MaryGave
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Platon napisał:
    MaryGave - twoja plyta obsluguje czujniki do pilotow? Cos mi sie nie wydaje.
    Mylisz pewnie to z zlaczem IRDA na plycie, a to zupelnie inna sprawa.

Osz.. faktycznie sorry za błąd :|

Pozdrawiam
REKLAMA