logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupię używaną kserokopiarkę do szkoły - tania w eksploatacji

derlx 16 Lut 2007 11:32 1268 1
REKLAMA
  • #1 3578207
    derlx
    Poziom 2  
    Potrzebuję kupić działającą kserokopiarkę na potrzeby szkoły, ważne by była w miarę trwała, tania w eksploatacji, serwisowaniu. Do tej pory używany jest model Canon NP 6216, lecz ma już 10 lat, przebieg 600 tys - serwis za naprawę powiedział 1000zł - wymiana połowy części.
    Za taką cene można kupić coś używanego, działającego. Na Allegro jest Canon NP 6112 za 500zł, przebieg 20 tys., czy warto to kupić? Może jakieś inne propozycje?
  • REKLAMA
  • #2 3588465
    Jarkowski
    Poziom 11  
    Witam.Tak się składa, żę miałem niedawno podobne zadanie. Jeśli chodzi o markę Canon to mam dobre zdanie. Kopiarka używana za 500 zł z przebiegiem 20 tyś. to dobra oferta pod warunkiem, że jest pełnosprawna. Bęben po 20 tyś. to ma już 2/3 żywotności za sobą, a koszt wymiany na nowy to ok. 600-700 zł. Data montażu nowego bębna i stan licznika w tym dniu znajduje się na etykiecie bębna.
    Ja kupiłem (po sprawdzeniu ofert kilku firm ) kopiarkę Canon NP-6512 z przebiegiem 15 tyś. za 1000 zł z 6 miesięczną gwarancją od firmy, która zajmuje się serwisowaniem i sprzedażą kopiarek.
REKLAMA