Witam,
otóż mam pewien problem z rozmagnesowaniem wyżej wymienionego modelu... A raczej z rozszyfrowaniem instrukcji obsługi ;p
Wyżej jest to wycinek z instrukcji.
Moje przemyślenia dot. tego są takie:
ad1. Wyłączyłem.
ad2. Odłączyłem.
ad3. I tu imo są pewne nieścisłości...
Po pierwsze: Żeby nie wyłączać zasilania muszę spowrotem podłączyć telewizor do gniazdka...
Po drugie: Po upływie tego czasu nie mogę włączyć telewizora pilotem, ponieważ wcześniej wyłączyłem telewizor przyciskiem na panelu. Dopiero włączając spowrotem przycisk na panelu mogę uruchomić tv pilotem, ale gdybym przycisnął ten przycisk na TV po ponownym podłączeniu do gniazdka telewizor by się włączył(w sensie pokazania obrazu na ekranie).
Pogubiłem się już w tej całej instrukcji, dlatego proszę o pomoc. Mile widziane napisanie tej instrukcji w normalny, niezaprzeczający sobie sposób ;p :>
otóż mam pewien problem z rozmagnesowaniem wyżej wymienionego modelu... A raczej z rozszyfrowaniem instrukcji obsługi ;p
Cytat:Na obwodzie kineskopu jest zamontowana cewka rozmagnesowywująca, dzięki czemu nie trzeba rozmagnesowywać telewizora ręcznie.
Jeśli po przeniesieniu telewizora w inne miejsce na ekranie pojawią się plamy kolorów, należy wykonać następujące czynności:
1. Wyłącz telewizor naciskając przycisk (włą/wył zasilania) na przednim panelu telewizora,
2. Odłącz telewizor od ściennego gniazda sieci elektrycznej,
3. Nie wyłączaj zasilania telewizora przez około 30 minut, aby mogła się uruchomić funkcja automatycznego rozmagnesowywania. Po upływie tego czasu naciśnij przycisk zasilania "power" na pilocie.
Wyżej jest to wycinek z instrukcji.
Moje przemyślenia dot. tego są takie:
ad1. Wyłączyłem.
ad2. Odłączyłem.
ad3. I tu imo są pewne nieścisłości...
Po pierwsze: Żeby nie wyłączać zasilania muszę spowrotem podłączyć telewizor do gniazdka...
Po drugie: Po upływie tego czasu nie mogę włączyć telewizora pilotem, ponieważ wcześniej wyłączyłem telewizor przyciskiem na panelu. Dopiero włączając spowrotem przycisk na panelu mogę uruchomić tv pilotem, ale gdybym przycisnął ten przycisk na TV po ponownym podłączeniu do gniazdka telewizor by się włączył(w sensie pokazania obrazu na ekranie).
Pogubiłem się już w tej całej instrukcji, dlatego proszę o pomoc. Mile widziane napisanie tej instrukcji w normalny, niezaprzeczający sobie sposób ;p :>