logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radiówka-jak podłączyć ją na dwa komputery ? Pomocy !

michal9088 17 Lut 2007 00:32 2355 5
REKLAMA
  • #1 3581252
    michal9088
    Poziom 2  
    Witam
    sprawa jest następująca mam internet (radiówka) i chciał bym zrobić żeby internet był także na drugim kompie jak to zrobić ? co bede potrzebował ? żeby zrobić to jak najtaniej !

a karte jaka dostałem jak zakładali neta to D-Link Air DWL-510 Wireless PCI Adapter...
    a tak wygląda moje połączenie :)
    pomóżcie co musze zrobić żeby ten necik był na dwóch kompach :)

najlepiej zróbcie schemat jak ma takie podłączenie wyglądać najlepiej w paincie i napiszcie co i jak będe bardzo wdzięczny.
    Załączniki:
    • Radiówka-jak podłączyć ją na dwa komputery ? Pomocy ! d-link_dwl-510fdsfds.JPG (30.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3581351
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Najprościej to będzie udostępnić połączenie przez komputer - wystarczy połączyć komputery przewodem lub radiowo.

Jeśli mają działać niezależnie to potrzebujesz routera potrafiącego działać w trybie Wireless ISP.
  • REKLAMA
  • #3 3583549
    michal9088
    Poziom 2  
    ale może ktoś zrobić schemat jak ma wyglądać takie połączenie i dać np liki do tego co bede potrzebował (moga to być linki z allegro) tak żebym wiedział ile mniej więcej może mnie to kosztować z góry thx:)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3586965
    darekb1
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    najtaniej będzie Ci chyba zrobić sobie sieć- 2 kasty sieciowe po 10 zł, kabel sieciowy skrosowany, udostępniasz połaczenie i hula:D tylko ma ten minus że ten "pierwszy" komp musi chodzić żebyś miał neta na 2...
  • #6 3762168
    yaroos
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    pozwole się podpiąć pod temat : a jeżeli mam to samo lecz muszę się jescze drugi raz logować do sieci radiowej przez miniport Wan PPPoE - (takie dodatkowe zabezpieczenie administratora chyba przed włamaniami do sieci...) To czy też by mi starczyło to urządzenie ? Aha, a czy ten drugi komputer w domu będzie mógł sie komunikować z tym pierwszym tj przesyłać pliki, grać w gry sieciowe itp ?
    Zobaczyłem na Allegro takie urządzonko - zdaje się że może logować sie przez PPPoE ?
    http://www.allegro.pl/item178990066_accespiont_karta_wi_fi_usb_11mbit_100mw_sprawdz_.html
REKLAMA