Chyba nie ma takiej możliwości, dzisiaj siedziałem z takim telefonem trochę czasu i nie udało się znaleść takiej opcji. Trzeba bezpośrednio na kartę z PCta kablem lub na kartę przez czytnik.
pozdr
Wiem, że do SX1 jest taki program, nazywa się "msvdrive e" i dzieki niemu mozna zapisywac pliki odebrane przez BT na karcie pamieci i mozna np wyslac duza mp3. Do n-gage tez takie cos powinno istniec.
dzięki już mam naprawione gniazdko do kompa i moge przesyłac bez problemu ale teraz jest kolejny probelm ponieważ nam gre w pliczku sis która ma prawie 9 mega i nie mam mozliwości jej instalacji ponieważ zawsze plik zapisuje się na pamięci telefonu a mój n-gage ma tylko 4 mega ;/ i wiecie jak ten problem rozwiązać ?/ czy sa moze jakieś programy na kompa które instalują plik sis np na karte pamieci ??
ale właśnie zrobiłem tak ale mój telefon musi zapisać plik instalacji w swoim folderze na swojej pamięci czyli 4 mega i nie zainstaluje gry która ma 8 mega rozumiesz teraz??
Użytkownik pyta, jak ustawić w telefonie Nokia N-Gage CLS, aby wiadomości, w tym duże pliki np. mp3 o rozmiarze około 10 MB, zapisywały się bezpośrednio na karcie pamięci MMC. W odpowiedziach pojawiły się informacje, że standardowo nie ma takiej opcji i pliki trzeba przesyłać na kartę pamięci z komputera za pomocą kabla lub czytnika kart. Wspomniano o programach do SMS-ów, takich jak smsmmc lub smsonmmc, które mogą umożliwiać zapisywanie wiadomości na karcie MMC. Dla modelu Sony Ericsson SX1 istnieje aplikacja "msvdrive e", pozwalająca zapisywać pliki odbierane przez Bluetooth bezpośrednio na kartę pamięci, co sugeruje, że podobne rozwiązanie mogłoby istnieć dla N-Gage. Autor zgłasza także problem z instalacją dużych plików SIS (około 9 MB) na N-Gage, który ma tylko 4 MB pamięci wewnętrznej, ponieważ instalator wymaga zapisu pliku instalacyjnego w pamięci telefonu, a nie na karcie MMC. Propozycja kopiowania pliku na kartę i instalacji z niej nie rozwiązuje problemu, gdyż telefon i tak najpierw zapisuje plik w pamięci wewnętrznej. Nie pojawiły się konkretne rozwiązania programowe na instalację dużych plików SIS bezpośrednio na kartę pamięci w N-Gage. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.